Helyi közélet

2014.05.09. 09:23

Egyetlen ember akadályoz

Debrecen - Utólag kevesli a várossal kialkudott összeget az ingatlantulajdonos.

Debrecen - Utólag kevesli a várossal kialkudott összeget az ingatlantulajdonos.

Már jó ideje bontogatják a belvárosban a nyugati kiskörút, a Miklós utca és az Erzsébet utca közzé eső II. szakasz útjában álló házakat, de még nem értek a végére.

Az önkormányzat városfejlesztési főosztályának vezetője a Napló Agóra internetes levelező fórumán így foglalta össze a jelenlegi helyzetet: „A kiskörút déli szárnyának építése, az Arany János utcától az Erzsébet utcáig az ősz folyamán fog elkezdődni, az elkövetkező hetekben indul a közbeszerzési eljárás. Rendelkezünk jóváhagyott tervekkel, a közlekedési hatóság engedélyével és a szakhatóságok hozzájárulásával.”

Ugyanakkor, „a folyamat elindításának van egy apró bökkenője, egy megvásárolt és kifizetett ingatlantulajdonos nem akarja átadni a portáját, s mivel jogállamban élünk, nem küldhetek oda egy földmunkagépet, hogy rombolja le. S a közbeszerzés akkor indulhat, ha a munkaterület rendelkezésre áll” – írta Varga László.

Nyomozás

Elindultunk a helyszínre megkeresni, ki az a „renitens”, aki nem akar elköltözni, aki egymaga gördít akadályt a fontos beruházás elé.

(...)

Az egyik sárga ház nagy barna vaskapuján éppen akkor jött ki egy középkorú férfi, és miközben a kulcsokat kereste, szóba elegyedtünk vele. Azt állította, hogy a három lakásos ingatlanban már senki nem lakik. (A középső részen leszedték a cserepeket.) Ő a közelben él és az egyik tulajdonos azzal bízta meg, hogy felügyeljen a házra. Elmondta, itt lakott és jelenleg a Tócóskertben él az, akit kifizetett a város, de utólag meggondolta magát és többet szeretne kapni. További információkat nem tudtunk meg, ezért eddig tartott a nyomozásunk.

HBN-OCs

A teljes cikk a pénteki Naplóban, vagy a naplo.hu-n olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában