Helyi közélet

2014.02.13. 08:16

Jegyzet: Alpesi örömök

<em>Fantasztikus, Csodálatos! Ezekkel a felütésekkel kürtölte szét a hazai online média Miklós Edit bravúros olimpiai szereplését Szocsiban</em>. <strong>Szabó Zsolt László jegyzete</strong>.

Fantasztikus, Csodálatos! Ezekkel a felütésekkel kürtölte szét a hazai online média Miklós Edit bravúros olimpiai szereplését Szocsiban. Szabó Zsolt László jegyzete.Azt hiszem, hozzám hasonlóan sokan lemaradtak a csíkszeredai születésű olimpikon hetedik helyezésről, pedig nem mindennapi bravúrt hajtott végre a magyar alpesi síző. Ez a siker – kétsége ne legyen senkinek, ez bizony vastagon az – nagy lehetőség a teljes havas-jeges sportélet számára, hiszen Miklós Edit egy hazánkban HHH-s, azaz halmozottan hátrányos helyzetű sportágban ért el komoly eredményt: egyrészt hó és hegyek nélkül nem űzhető, másrészt pedig az alpesi sí inkább tömegsport, mint versenysport kis hazánkban.

Havas sikerek pedig korábban is akadtak: Panyik János például 1997-ben 10. helyezést szerzett a biatlon világbajnokságon. Ezt azonban akkor nem sikerült meglovagolni, hiszen mára csak néhány megszállott űzi a sportágat, a valaha szebb napokat látott galyatetői biatlonpálya pedig csak nyomokban emlékeztet korábbi önmagára.

Miklós Edit a figyelem homlokterébe helyezte az alpesi síelést. Talán ezúttal sikerül kiaknázni az ebben rejlő lehetőségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában