Helyi közélet

2014.03.14. 10:58

Lakást befektetési céllal

Debrecen - Az otthon legyen új, korszerű, alacsony rezsijű és könnyen megközelíthető.

Debrecen - Az otthon legyen új, korszerű, alacsony rezsijű és könnyen megközelíthető.

Száraz Zsolt építőipari vállalkozó cége 1989 óta foglalkozik társasházak építésével, így a tulajdonosnak van rálátása a korábbi és a jelenlegi trendekre is.

Régi szép idők

– A válság előtti időkben ugyanúgy volt kereslet a 30 négyzetméteres minigarzonra, mint a 45 négyzetméteres másfél szobás lakásra, a 80 négyzetméteres 3 szobásra vagy a 100 négyzetmétert meghaladó luxuslakásra. A családok körében a leggyakoribb a 60-70 négyzetméteres volt, amit természetesen birtokba is vettek a família tagjai. Most az a gond, hogy szinte kizárólag befektetési céllal vásárolnak lakást az emberek, a saját használatra történő vásárlások eltűntek – utalt a válság okozta fordulatra a szakember.

Száraz Zsolt szerint ma azok a társasházi lakások a legkönnyebben eladhatók, amelyek közel vannak az egyetemhez, új építésűek, korszerűek és alacsony a rezsijük. „Hallom, hogy miközben a budapesti lakásár kétszerese a debreceninek, a bérleti díjak között csupán 10-15 százalék a különbség. Ezért a legtöbben az 1,5-2 szobás, jól felszerelt lakásokat keresik, amiket pillanatok alatt ki tudnak adni; leginkább az egyetemistáknak” – mondta el a vállalkozó, hozzátéve, hogy az általuk az elmúlt fél évben értékesített 40 társasházi lakásból csupán kettő(!) volt olyan, amit saját használatra vásárolt meg valaki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában