Egy a természettel

2020.06.08. 18:09

Kovács Zoltán: a vadászati turizmus nagy bevételt termelő ágazat

A vadászati turizmus nagy bevételt termelő ága a turizmusnak – hangsúlyozta Kovács Zoltán, az Egy a Természettel vadászati és természeti világkiállítás és az ehhez kapcsolódó rendezvénysorozat lebonyolításáért felelős kormánybiztos hétfőn a közmédiának a tapolcai emlékerdő átadó ünnepségén.

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, a kiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos beszédet mond a 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás és a Budapesti Erdõgazdaság Zrt. emlékerdejének felavatásán Tapolcán 2020. június 8-án.

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Kovács Zoltán hozzátette:

a pandémia megmutatta, milyen sérülékeny a turizmus, amelynek újraindítása fontos feladat.

A kormánybiztos elmondta: a 2021-es vadászati és természeti világkiállítást az egy a természettel mottó jegyében szervezik.

A rendezvény arra vállalkozik, hogy

50 évvel az 1971-es budapesti vadászati világkiállítás után számvetést tartson arról, hogy mi az ember és a természet, vadászat és természet viszonya.

Azt próbálják bemutatni, hogy a lehető legfelelősségteljesebb és leginkább fenntartható formája a természet- és vadgazdálkodásnak a vadászat.

E nélkül a mindennapi élet azon elemei, mint az élelmiszertermelés, a környezetről, a természetről, erdőkről való gondoskodás nem lenne lehetséges – fejtette ki, hozzátéve: ezért határoztak úgy, hogy mind a 22 állami erdőgazdaságban egy szimbolikus, 1 hektáros emlékerdőt hoznak létre. Ez része a több mint 550 hektárnyi új erdő építésének.

Így lassan elérjük a Trianon előtti arányt, és Magyarország több mint egynegyede erdő lesz

emelte ki Kovács Zoltán.

Borítókép: Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, a kiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos beszédet mond a 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás és a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. emlékerdejének felavatásán Tapolcán 2020. június 8-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában