Veszélyes tervek

2024.03.16. 17:30

Macron a német külügyminisztert szemelte ki a piszkos munkára

A francia elnöknek egyelőre nem sikerült meggyőznie a német kancellárt arról, hogy küldje el Ukrajnába a Taurus rakétákat, így mást kellett találnia arra, hogy elvégezze a piszkos munkát. Ha azonban Annalena Baerbock német külügyminiszternek sikerül a terve, akkor biztosan kirobban a világháború – írja a Magyar Nemzet.

Olaf Scholz német kancellár (b) üdvözli Emmanuel Macron francia elnököt a lengyel-francia-német együttműködési csoport, az úgynevezett weimari háromszög vezetőinek csúcstalálkozója előtt Berlinben 2024. március 15-én

Forrás: MTI/AP

Fotó: Marus Schreiber

Emmanuel Macron francia elnök mindent elkövet az utóbbi hetekben, hogy Európát belehúzza az orosz–ukrán háborúba, ezzel egyben a világháborút is kirobbanthatja – írja  Magyar Nemzet. 

 Der Spiegel német lap írt arról, hogy Annalena Baerbock német külügyminiszter megpróbálja megváltoztatni Olaf Scholz kancellár véleményét, és rábírni arra, hogy Németország elküldje a nagy hatótávolságú Taurus rakétákat Ukrajnába. Az egyik lehetőség az, hogy Németország elküldi a rakétákat a briteknek, akik elszállítják azokat Ukrajnába – így Olaf Scholz tiszta maradna, és Emmanuel Macron is megkaphatná, amire vágyik.

Mint ismert, a német kancellár többek között azért vonakodik a Taurus rakétákat Ukrajnába küldeni, mert azzal át lehet lőni Oroszországba, ami egyenes út lenne a világháborúba. Ráadásul az ilyen rakéták indításához és kezeléséhez speciálisan képzett katonákra is szükség van, ami miatt elkerülhetetlen lenne a nyugati katonák jelenléte a háborúban.

 Itt jön a képbe Annalena Baerbock. A Der Spiegel egy interjúban megemlíti a brit külügyminiszter azon javaslatát is, hogy a Taurus rakétákat a brit Storm Shadows rakétákkal váltsák fel, amelyek lényegében megfelelnek a Taurusnak. 

A cikk folytatásáért kattintson IDE. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában