Visszaélések

2024.03.21. 08:56

Karácsonyig is elérhet a baloldali kerületeken átívelő korrupciós hálózat

Sokan reszkethetnek, miután letartóztatták a több korrupciógyanús ügyben is vélhetően kulcsfigurának számító P. Gábort, akiről baloldali körökben csak úgy beszéltek, mint „a mágusról”: ő az, aki mindent el tud intézni – írja a Metropol.

MW

Szabó Timea a Párbeszéd Magyarországért párt társelnöke, Karácsony Gergely főpolgármester

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Kurucz Árpád

A lap szerint kiderülhet, hogyan működött a baloldali kerületeken átívelő korrupciós hálózat, amely elérhet egészen Szabó Tímeán és Karácsony Gergelyen át Szaniszló Sándorig vagy Kiss László DK-s polgármesterig, mert P. Gábor személyes és sok-sok ügye összeköti ezeket a kerületeket és politikusokat.

HZ1_2337
Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere
Fotó: Havran Zoltán / Forrás:  Magyar Nemzet

Emlékeztettek, a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) három gyanúsított – köztük P. Gábor – letartóztatásáról döntött a napokban, egyelőre 30 napra. Egy személy esetében a bíróság bűnügyi felügyeletet rendelt el. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) az ügyben vesztegetés, befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt vizsgálódik. A hatóságok egyelőre az óbudai lehetséges visszaélések kapcsán tartóztatták le P. Gábort és feltételezett társait. Az eddig nyilvánosságra került információk egy kerületeken átívelő, baloldali politikusokhoz erősen kapcsolódó bűnszervezet képét rajzolják ki – mutatott rá a Metropol.

Karácsony kampányából is kivette a részét a letartóztatott P. Gábor

P. Gábor számtalan botrányhoz kötődik a napvilágot látott felvételek alapján. P. Gábor neve például elhangzik azon a felvételen is, amelyen arról beszélnek, hogy miből finanszírozta a baloldal a párbeszédes Szabó Tímea kampányát, és egy másik felvételen ő maga jelenti ki a zuglói parkolási üggyel kapcsolatban:

Az annyira bitang, hogy igaz!

P. egyébként arról is ismert, hogy ő szervezte Karácsony Gergely főpolgármester kampányát is az ellenzéki előválasztáson.

Korrupciógyanú Óbudán is

Anonymus olyan dokumentumot mutatott be, mint például egy 2021. augusztus 26-i e-mail, amely szerint P. a Key Price Kft. nevében eljárva kért ajánlatot és elérhető felületlistát száz óriásplakát elhelyezésére. P. Gábor azt írta, hogy megrendelőként a Párbeszéd Magyarországért Pártot tüntessék fel, ám felhívta a figyelmet arra, hogy a végfelhasználó a 99 Mozgalom lesz, amely akkor nem volt jogi személy. A megrendelő, vagyis a Párbeszéd Magyarországért egyik társelnöke Karácsony Gergely főpolgármester volt abban az időben, aki néhány éve még ringbe szállt a kormányfőjelölti posztért, majd váratlanul visszalépett Márki-Zay Péter javára.

A párt másik társelnöke az a Szabó Tímea volt, aki a korrupciós ügyletek miatt már említett III. kerületben a baloldal közös jelöltjeként vett részt az országgyűlési választásokon. A végfelhasználóként említett 99 Mozgalom azt követően bontott zászlót és szervezte a főpolgármester kampányát, hogy kiderült, Karácsony Gergely lesz az MSZP, a PM és az LMP közös miniszterelnök-jelöltje az előválasztáson. Az üzlet végül meg is valósult Anonymus állítása értelmében, aki az erről szóló számlát is mellékelte.

A JCDecaux Hungary Zrt. által kiállított bizonylat szerint a 123 hirdetési felületért csupán 5,2 millió forintot kellett fizetni, hiszen az 51 millió forintos árból a Key Price Kft. csaknem 46 millió forint engedményt kapott. Az álarcos alak szerint az, hogy P. Gábor ilyen mértékű kedvezményt tudott elintézni, nem teljesen szabályos.

Mind a III. kerületi korrupciós botrány, mind Karácsony Gergely előválasztási kampánya ügyében is nyomozást indított a Nemzeti Nyomozó Iroda vesztegetés és más bűncselekmények gyanújával. A Mediaworks Hírcentrum korábbi értesülése szerint mindkét eljárást átvette és egyesítette a Központi Nyomozó Főügyészség – idézte fel a portál.

A Metropol teljes cikke ITT olvasható el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában