Évértékelő beszéd

2024.02.19. 13:49

Orbán Viktor: Brüsszelben változásra van szükség (videó)

„Brüsszel magára hagyta az európaiakat” – fogalmazott évértékelő beszédében a kormányfő, aki friss posztjában osztotta meg ezzel kapcsolatos gondolatait.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2024. február 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A Facebookra feltöltött videóban Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy sosem volt ekkora távolság a brüsszeli politika és az európai emberek érdekei és akaratai között. 

Ez a változás viszont magától nem történik meg. Ki kell kényszeríteni

– folytatta a miniszterelnök. 

Európának vissza kell foglalnia Brüsszelt

– jelentette ki Orbán Viktor az évértékelő beszédében. 

Mint mondta, 

a brüsszeli bürokraták nem fogják kihúzni Európát a csávából. 

Valódi változást csak egy új európai jobboldal hozhat, aminek mi, magyarok is részei vagyunk

– vonta le a következtetést a kormányfő. 

„Megvédtük, amit elértünk!”

Orbán Viktor egy másik feltöltött videóban azt mondta: ötödik éve kell rendkívüli körülmények között és embert próbáló nyomás alatt élnünk és dolgoznunk, ötödik éve az egész ország és minden család keményen dolgozik, hogy „megvédhessük azt, amit korábban már elértünk”.

Értékelése szerint a legfontosabbat, a munkahelyeket sikerült megvédeni, sőt, még soha nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint most.

Emellett sikerült megvédeni a nyugdíjakat is és visszaadni a 13. havi nyugdíjat, amit még a baloldal vett el az emberektől – mondta a miniszterelnök.

Az inflációt – a jegybank segítségére sietve – sikerült a rekordmagas 25 százalékról 4 százalék alá szorítani, a költségvetési hiányt csökkenő pályán tartani, a minimálbért 15 százalékkal, a szakmunkás minimálbért 10 százalékkal emelni – sorolta, hozzátéve, hogy az eredményekkel „igazán nem lehetünk elégedetlenek”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában