Együttműködés

2024.01.21. 10:09

Nyitrai Zsolt: a magyar építészet ezentúl a fogyatékossággal élőkre is tekintettel lesz (videó)

A fogyatékossággal élőket képviselő szervezetek is részt vettek a magyar építészetről szóló törvény megalkotásában – számolt be közösségi oldalára feltöltött videójában a miniszterelnök főtanácsadója.

MW

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök fõtanácsadója a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közös sajtótájékoztatóján a kamara budapesti székházában 2022. december 6-án

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Nyitrai Zsolt elmondta, hogy több körben is egyeztettek az érintett szervezetekkel, hogy elmondhassák véleményüket az őket is érintő szabályozásról.

Ennek eredményeként az érintett szervezetek által megküldött javaslatok nagy része be is tudott épülni a jogszabályba

– emelte ki a politikus. Hozzátette: a kormánynak stratégiai partnerei a fogyatékossággal élőket képviselő szervezetek, amelyeknek az elmúlt 12 évben háromszorosára nőtt a költségvetési támogatása. 

Szakmai szervezetekkel folyamatosan együttműködve egy olyan társadalomért dolgozunk, ahol mindenki számára adottak az egyenlő esélyek

 – jelentette ki Nyitrai Zsolt.

A videóban Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium építészeti államtitkára elmondta, hogy az építészeti törvény 12 alapelvre épül, mindegyik központjában az értékvédelem áll, legyen szó akár a természeti értékek, az épített örökség vagy az életminőség védelméről.

Ismertetése szerint a törvény a teljes hazai építésügy rendszerét szabályozza újra, amely a következő évtizedeket is meghatározza.

Velegi Dorottya, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének megbízott szakmai vezetője arról beszélt: szervezetük is kézhez kapta az építési törvény tervezetét, és örömmel látták, hogy elfogadták a koncepcióhoz korábban benyújtott javaslatukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában