Álszentség

2023.10.24. 13:16

Kocsis Máté: Gyurcsány Ferenc az ellopott kommunista vagyonok örököse

A Fidesz frakcióvezetője a Facebook-oldalán reagált a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének október 23-án elhangzott beszédére.

MW

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

„Teljesen megvadult a DK elnöke, az egyszer biztos” – fogalmazott közösségi oldalán Kocsis Máté, reagálva Gyurcsány Ferenc október 23-ai beszédére, amelyben egyebek mellett elhangzott: 

Amikor az íróasztalomnál Nagy Imrével szemben ülök, mindig figyelmeztet, hogy nem kell panaszkodni, erőfeszítést kell tenni. Ő tett erőfeszítést, a legnagyobbat, adta az életét.

Kocsis Máté a bejegyzésben rávilágított, „Nagy Imre koncepciós perét személyesen felügyelte egy bizonyos Apró Antal, aki 1958. június 17-én az Országgyűlésben jelentette be Nagy Imre kivégzését, amelyet a »nép jogos elégtételének« és az ellenforradalom »méltó megbosszulásának« nevezett. Ezekért a gaztettekért cserèbe az MSZMP KB határozata alapján az Apró Antal megkapta a budapesti Szemlőhegy utcában a Lovassy-Stürmer villát, melyben Gyurcsány Ferenc a mai napig is boldogan hajtja álomra a fejét.” 

Tényleg nem szégyelli magát a DK elnöke?

– tette fel a kérdést a fideszes politikus, hozzátéve: Gyurcsány Ferenc ugyan nem felelős Apró Antal tetteiért, 

azért azonban nagyon is felelős, hogy élete nagy részét egy lopott, Nagy Imre vérével áztatott villában élte le, és azért is felelős, hogy álszent módon ugyanebből a villából teszi közzé Nagy Imre erőfeszítéseitől szóló gondolatait.

Kocsis Máté szerint „sok magyar hálás lenne Gyurcsány Ferenc azon erőfeszítéséért, ha nem venné a szájára október 23-át. Sem ‘56 miatt, amit szellemi és családi elődei fojtották vérbe, sem 2006 miatt, amit ő maga.”

Gyurcsány Ferenc nem ‘56 szellemiségének az örököse, ahogy mondja, hanem az ellopott kommunista vagyonok örököse

– zárta bejegyzését a Fidesz frakcióvezetője.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában