Kétszínű program

2023.10.03. 08:03

Az egyik leggazdagabb magyar politikus, Dobrev szerint fizessenek azok, akik luxusban élnek

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció elnöke a Partizán című műsorban mutatta be pártja programját. Az árnyékkormány miniszterelnöke szerint a párt új mottója, miszerint „Fizessenek a gazdagok”, nemcsak egy szlogen, ez a DK programja. A beszélgetésből az nem derült ki, hogy Dobrev szerint neki és férjének, Gyurcsány Ferencnek mennyit kellene fizetniük az Apró-villa után, amelyben élnek.

MW

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció elnöke

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

A villaépülethez egyébként Dobrev édesanyjának családja, az Apró család a Rákosi-korszak államosításának köszönhetően jutott. Ebben a villában nőtt fel Dobrev Klára, akinek Gyurcsánnyal közös cége, a Fittelina Kft. vette meg az ingatlan tulajdonjogát, természetesen bőven áron alul.

A házban többek közt uszoda, szauna, valamint belső lift is található, ami luxusnak mondható. 

A Partizán-interjú kapcsán arról is érdemes megemlékezni, hogy Dobrev szerint nagyon nincs rendben, hogy a gazdagok saját rokonaikból csináljanak milliárdost. Nos, az árnyék-miniszterelnök édesanyja jelentősen hozzájárult Dobrevék meggazdagodásához – emlékeztet a Magyar Nemzet.

Apró Piroska ugyanis a rendszerváltozás után a Magyar Hitelbank Rt. igazgatótanácsának elnöke lett, majd számos fontos pozíciót töltött be – a legfelsőbb, politikai kapcsolatokkal is rendelkező üzleti elithez tartozott, a Gyurcsány–Dobrev házaspár politikai hatalmának megszerzésében pedig elévülhetetlen érdemei vannak.

Arról is beszélt Dobrev a Partizánban, hogy „döbbenetes, hogy a gazdagok egyre gazdagabbak lettek, minden válságból gazdagabban jöttek ki”.

– Valami nincs rendben, ezen változtatni kell – mondta annak a Gyurcsány Ferencnek a felesége, aki az elmúlt évtizedekben, válság ide, válság oda, rendre növelte vagyonát.

A bukott kormányfő jövedelme 2009-ben 103 millió forint volt, 2014-ben bruttó 168,6 millió forintot keresett tulajdonosi osztalék címen az Altus Befektetési Zrt.-n keresztül, míg 2016-ban már bruttó 1,1 milliárd forint osztalékot vett ki az Altusból. 

A teljes cikk ITT olvasható el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában