Elemzés

2023.10.13. 10:26

A tömeges bevándorlás vallási és etnikai problémákat is importált Európába

A muszlimok tömeges bevándorlásával a kontinens vallási és etnikai problémákat is importált – mondta Bíró András, a XXI. Század Intézet kutatója a Magyar Nemzetnek.

MW

Rendőrök és a hatóságok által betiltott palesztinpárti szimpátiatüntetés résztvevői Bécsben 2023. október 11-én

Forrás: MTI

Fotó: Christian Bruna

Bíró András szerint az Európa több nagyvárosában tartott palesztinbarát – sokszor már antiszemitizmusba átcsapó – tüntetések ismételten felhívják a figyelmet a párhuzamos kultúrák okozta alapvető problémákra. 

Ilyenkor megmutatkozik, hogy a kulturálisan idegen lakosság importálását legitimálni kívánó multikulturális ideológia a gyakorlatban mily mértékben működésképtelen. A progresszívok felfogása szerint a bevándorlóknak nem kell feladniuk kulturális hagyományaikat és asszimilálódniuk a többségi társadalomba. Azonban a tapasztalat azt mutatja, hogy a befogadó államok a kulturális relativizmus szellemében egyre inkább feladják saját kultúrájukat

– jelentette ki a Magyar Nemzetnek a kutató, hozzátéve, hogy az afrikai és közel-keleti bevándorlók által képviselt szubkultúrák nem alkalmazkodnak, és szelektív módon teszik magukévá az európai kultúrkör értékeit. A sokszínűség és tolerancia szellemében pedig a progresszív erők figyelmen kívül hagyják a tömeges bevándorlás negatív hatásait.

A negatív hatások egyike, hogy sok évtizednyi szunnyadás után ismét fellángolni látszik az antiszemitizmus tüze a kontinensen

– fogalmazott Bíró András, aki szerint az Európában élő muszlimok körében lényegében konszenzus uralkodik Izrael puszta létezésének tagadása terén, ez pedig magával vonja az ország szuverenitásának és önvédelemhez való jogának kétségbevonását is. 

A cikk folytatása a Magyar Nemzet oldalán érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában