Háborús állapotok

2023.09.26. 12:50

Visszatértek a migránsok, félelemben élnek az emberek a déli határnál (videó)

A Pannon RTV információi szerint az észak-bácskai szerb–magyar határszakasz szerb oldalán, a főképp magyarok lakta határ menti települések külterületén, az erdőkben, az illegális migránstáborokban, az elhagyott tanyákon és a magánszállásokon becslések szerint mintegy ötezer illegális bevándorló vár arra, hogy átjusson Magyarország, illetve az Európai Unió területére – írja a Magyar Nemzet.

MW

A szerb belügyminisztérium felvételén szerb csendőrök illegális bevándorlókat vesznek őrizetbe a magyar határ közelében, Szabadkánál 2023. szeptember 12-én

Forrás: MTI/AP/Szerb belügyminisztérium

Fotó: -

A cikk emlékeztet arra, hogy két héttel ezelőtt, a hajdújárási és a makkhetesi lövöldözéseket követően a szerb hatóságok elszállították a migránsokat a határ menti településekről. Rövid időre elhalkultak a fegyverek, ám néhány nappal ezelőtt ismét fegyverropogásról számoltak be a helyi lakosok, akik szerint a migránsok még a magyar határőrökre is rálőttek. 

A Pannon RTV arról számolt be, hogy 

a bevándorlók visszatértek a déli határ menti településekre, egy részük magánszállásokon és panziókban száll meg, de a határ menti erdőkben és a migránstáborokban is sokan vannak. 

Amint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, néhány nappal ezelőtt Makkhetes lakói (Szabadka városrésze az erdő mellett), a radanováciak és a palicsiak is lövésekről számoltak be, de összetűzésekről a befogadóközpont környékéről is érkeztek bejelentések. 

A cikk szerint a lakosok félnek, nyilatkozni is csak úgy mernek, ha nem készül róluk hangfelvétel vagy fotó, mert tartanak attól, hogy az ott garázdálkodó bűnbandák áldozataivá válnak.

A Pannon RTV információi szerint az észak-bácskai szerb–magyar határszakasz szerb oldalán, a főképp magyarok lakta határ menti települések külterületén körülbelül ötezer illegális bevándorló vár arra, hogy átjusson Magyarország, illetve az Európai Unió területére.

A rendőrség tájékoztatása szerint a szolgálatot teljesítő rendőrök 

szeptember 25-én összesen 594 határsértőt tartóztattak fel és 683 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, nepáli, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni – számolt be a Magyar Nemzet.

Az eredeti, teljes cikket ITT tudja elolvasni.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában