Lehetőség

2023.09.20. 17:04

Növekedett a Nemzeti Együttműködési Alap pályázati kerete

Hárommilliárd forinttal, 11 milliárdról 14 milliárd forintra emelkedett a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázati kerete – közölte a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára szerdán Szegeden.

MW

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára egy korábbi rendezvényen

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Szalay-Bobrovniczky Vince a civil szervezetek számára szervezett tájékoztató fórumot megelőző sajtótájékoztatóján elmondta, olyan aktivitásokkal pályázhatnak sikerrel, melyek valós társadalmi igényt szolgának, értéket tudnak teremteni, közösséget hoznak létre, segítik a rászorulókat.

A helyettes államtitkár úgy fogalmazott, a pandémia időszaka nehéz helyzetbe hozta a civil szervezeteket is, ennek ellenére példaértékű az az összefogás, ami a civil szférában kialakult.
A Városi Civil Alap (VCA) 2024-es támogatásaira szeptember 1-jétől október 2-ig adhatók be pályázatok. 

A 4,8 milliárd forintos keret terhére öt kategóriában pályázhatnak a szervezetek: ingatlanberuházásra vagy -felújításra, gépjárműbeszerzésre, eszközvásárlásra, programszervezésre, illetve működési és kommunikációs tevékenység támogatására. A kategóriától függően legfeljebb 7 és 11 millió forint közötti összeg nyerhető el

 – tudatta a helyettes államtitkár.

A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásaira október 2-tól adhatók be pályázatok. A civil szervezetek legfeljebb 4,5 millió forintot igényelhetnek, közölte a politikus.

Mindkét pályázati konstrukcióban a támogatások egyes kategóriákban részben rezsikompenzációra is fordíthatók, ismertette a Szalay-Bobrovniczky Vince.

A helyettes államtitkár kitért arra, hogy a Csongrád-Csanád vármegyei civil szervezetek 2022-ben és idén mintegy 1,1 milliárd forint támogatást nyertek el a VCA, a NEA és a Falusi Civil Alap pályázatain. Ez nagyobb vármegyék aktivitásával is vetekszik, országos összevetésben a hetedik helyet jelenti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában