Ünnep

2023.08.01. 21:10

Íme, a Szent István-napi rendezvénysorozat idei programjai

Az augusztus 18–20. közötti négynapos rendezvény a Parlamenttől kezdve a Tabánig tizennégy különböző helyszínen zajlik majd.

MW

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelõs államtitkára és Borbás Marcsi, a Szent István Nap nagykövete az augusztus 20-ai nemzeti ünnep és a kapcsolódó rendezvények beharangozó sajtótájékoztatóján, valamint a 17. alkalommal meghirdetett Magyarország tortája verseny díjátadóján az Országház Vadásztermében 2023. augusztus 1-jén

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Kihirdették a Szent István-napi rendezvénysorozat idei programjait az Országgyűlésben. Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár tájékoztatása szerint az augusztus 18–20. közötti négynapos rendezvény ezúttal is az ország legnagyobb ingyenes fesztiválja, amely a Parlamenttől kezdve a Tabánig tizennégy különböző helyszínen zajlik majd.

Az államtitkár kiemelte: augusztus 20-án, reggel nyolc órakor a szokásokhoz híven zászlófelvonással és tisztavatással kezdődik az ünnepség, amelyet a légi parádé követ.

Az Országház épülete huszadikán 10 és 18 óra között az idén is díjmentesen látogatható. Ezen kívül megrendezik a Szent Jobb-körmenetet, és a nap fénypontja az este 9-kor kezdő tűzijáték lesz: idén 34 ezer pirotechnikai eszköz világítja majd be az eget.

Novák Katalin  köztársasági elnök augusztus 20-án 10.30 órakor Esztergomban mond ünnepi beszédet. 

Kovács Zoltán arra is kitért: hazánk rendezi az idei atlétikai vb-t, amelynek szervezését össze kell hangolni a Szent István-napi ünnepséggel, ami külön feladatot ad a szervezőknek.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában