Érzékenyítés

2023.07.18. 12:28

Szélsőbalos és LMBTQ-propagandát oktatnak a szünet alatt a Soros-egyetemen

Szereti felhívni magára a figyelmet a hivatalosan Budapestről elköltözött, valójában nagyon is jelen lévő Közép-Európai Egyetem. Az egyik utóbbi szeminárium, amely a „Hagyják békén a gyerekeinket – Gyermekvédelem, szexuális nevelés, LMBT+ jogok és genderellenes politika Magyarországon” címet viselte, nem kis felháborodást okozott – írja a Tűzfalcsoport blog.

MW

A Central European University (CEU) épülete Budapesten, az V. kerületi Nádor utcában

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Faludi Imre

A Tűzfalcsoport elemzése bemutatja, hogy a szervezők szerint

a szeminárium az autokratizálódás és a szélsőjobboldali populizmus, a genderellenes mozgalmak, a gyermekkori szexualitás és az oktatáspolitika metszéspontjait igyekszik feltárni azzal a céllal, hogy feltérképezze, hogyan alkalmazza a genderellenes politikát egy egyre tekintélyelvűbb politikai vezetés a gyermekek és fiatalok szexualitásának ellenőrzésére és szabályozására tett kísérletében Magyarországon. 

Azt is megjegyzik, hogy már ügyvédeket is várnak a Közép-Európai Egyetemre. 

A Soros-egyetem honlapján hirdetik az intézmény nyári szabadegyetemét is, számos programmal. 

Lesz például kurzus a mágiáról és a boszorkányságról.

Amire viszont külön felhívja figyelmünket a blog, az a 2023. július 5–14. között megrendezett „Polgári szerepvállalás: a diák, mint állampolgár” című képzés. 

Érdekes, hogy pont diákoknak, miközben hónapok óta a diáktüntetésekkel akarnak kormányt buktatni/gyengíteni – sikertelenül.

A rendezvény szervezését pénzügyileg támogatja az Open Society University Network (Nyílt Társadalom Egyetemi Hálózat, OSUN) is. 

Így szól a nyári elfoglaltság beharangozója: 

A kurzus platformot biztosít a világ minden tájáról érkező hallgatói vezetők összekapcsolására, és arra, hogy saját vezetői tapasztalataik transznacionális keretek között történő kontextualizálásával fejlesszék a társadalmi problémák megoldására irányuló képességüket.

A kudarcba fulladó erőszakos tüntetések kapcsán a Tűzfalcsoport rámutatott arra, hogy kik állnak az Oktatással a Demokráciáért Alapítvány mögött. Az alapítványt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) hozta létre 2021 márciusában. A vezetők között Ámon Ada és Tóka Gábor nevére bukkantunk. 

Mindketten régi motoros baloldaliak.

Ámon Ada pillanatnyilag Karácsony Gergely főtanácsadója, klíma- és energiapolitikai kérdésekben fejti ki aktívan véleményét. Az LMP alapítója a 2019-es önkormányzati választásokon Karácsony Gergely budapesti főpolgármester-jelölt kampánystábjának is tanácsadója volt. Tóka Gábor pedig a CEU egyik kutatója, aki a 444-en rendszeresen publikál, főleg közvéleménykutatásokról fejti ki az álláspontját.

A teljes elemzést IDE KATTINTVA olvashatják el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában