Választásokra készül

2023.06.23. 20:17

Kampányüzemmódba kapcsolt Karácsony Gergely azzal, hogy popsztárt próbál Budapestre hívni

A fiatalabb generációk kerültek a főpolgármester célkeresztjébe. Karácsony a nagyvárosi fiatal, tehetősebb rétegeket akarta megnyerni legutóbbi húzásával, amikor levelet írt egy popénekesnek, azt kérve, hogy jöjjön Budapestre – mondta Kiszelly Zoltán elemző a Magyar Nemzetnek.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Mirkó István

Karácsony Gergely a DK fölé akar nőni, de eddig nem sikerült neki, mert Gyurcsány mindig ügyesebb volt – fejtette ki a Magyar Nemzetnek Kiszelly Zoltán, a Századvég politikai elemzési igazgatója. 

Karácsony kampányüzemmódba kapcsolt, és a fiatalokat azzal próbálja megnyerni, hogy popsztárokat próbál Budapestre hívni, illetve részvételt biztosított a 14–18 év köztieknek a „lakógyűlésen” is. Ezek közül különösen azok érdekesek a számára, akik jövőre már szavazhatnak, de a 2026-os országgyűlési választásokat is szem előtt tarthatja a főpolgármester

– mondta az igazgató. 

KISZELLY Zoltán
Kiszelly Zoltán, a Politikai Elemzések Központjának igazgatója a Várkert Bazárban 2022. január 17-én
Fotó: Szigetváry Zsolt / Forrás: MTI

Emellett a főpolgármester egyre több konfrontációt vállal fel a kormánnyal, főleg amióta Gyurcsány beszólt neki, hogy elsősorban nem a város üzemeltetése a dolga. Ez most éppen leginkább az atlétikai világbajnokságra csúcsosodik ki

– mutatott rá az igazgató, aki szerint Karácsony három évig nem sok mindent tett Budapestért, és most azt akarja, hogy a budapesti ellenzéki szavazóknak ő legyen a jelöltje.

A főpolgármester ki akarja ütni a DK-t, a DK pedig Karácsonyt, zajlik egy minidráma, a sokadik kísérlet a Gyurcsánytól való megszabadulásra – ami eddig sem sikerült –, és végül úgyis feltehetően együtt fognak indulni az önkormányzati választáson

– zárta gondolatait az elemző.

Mint ismert, a főpolgármester a héten Taylor Swift amerikai énekesnek írt levelet. Ebben Karácsony Gergely arról tájékoztatta a popdívát, hogy „Budapest egy szuper hely”, ahová el kellene jönnie koncertezni. „Sajnos még jelenleg a koncertnaptárában nincs ott Budapest, de mi minden követ megmozgatunk, hogy eljöjjön a városunkba” – sajnálkozott a főpolgármester.

A teljes cikk ITT olvasható el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában