Helyi közélet

2008.09.26. 10:57

Több maradna a zsebben jövőre

<p>Debrecen — Bruttó 150 ezer forintos fizetésnél például ezerötszáz, havi 300 ezer forint bruttónál viszont már négyezerötszáz forint lenne a tiszta növekmény.</p>

Az adótörvények jövő évi tervezett változtatása révén a ma bruttó 69 ezer forintot keresők jövőre is szinte fillérre annyi pénzt vinnének haza, mint jelenleg, a magasabb jövedelmi kategóriákban azonban néhány ezer forinttal nőne a havi nettó kereset.

Bruttó 150 ezer forintos fizetésnél például ezerötszáz, havi 300 ezer forint bruttónál viszont négyezerötszáz forint lenne a tiszta növekmény. Ebből is látszik, hogy az átlakeresettel rendelkezők, valamint az annál többet keresők járnának jól a tervezett módosításokkal.
Mivel Magyarországon nem csupán a munkavállalók terhei magasak, hanem a munkáltatóké is, a korrekciók másik célja az, hogy a foglalkoztatók terhein valamelyest enyhítsenek.

Miközben például ma egy 69 ezer forint bruttó fizetésű ember a munkáltatójának havi 94 ezer forintba kerül, ez az összeg jövőre közel háromezer forinttal lenne kevesebb.

Kétszázezer forint bruttónál a változás mértéke már közelítené a hatezer forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában