Helyi közélet

2008.10.08. 17:21

Új technológiát mutattak be

<p>Sajátos bemutatót tartottak a településen az Önkormányzati Társulás az Észak-Alföldi Régió Ivóvízminőségének Javításáért szervezésében.</p>

Az esemény célja volt, hogy ismertessék azt a technológiát, amellyel a vízvezeték-hálózat rekonstrukciót a meglévő vezetékek felbontása nélkül végzik. A rendezvényen a környező települések vezetői, megyei és szabolcsi küldöttek, üzemeltetők és kivitelezők vettek részt. Oláh Miklós, a társulás elnöke lapunknak elmondta:
– Az ivóvízjavító program I. ütemében több mint 200 kilométer hosszan történik meg a hálózatrekonstrukció.

A tervezett 115 mellett ugyanis további 90 kilométeren vált lehetővé a csere azáltal, hogy módosult az ÁFA-törvény, így további összegeket igényelhetett vissza a társulás.

A hálózat teljes tisztítása 41 településen valósul meg. A résztvevők örömüket fejezték ki az új technológia láttán – tudatta az elnök.

– Az ivóvízjavító program I. ütemének kivitelezése 2009 decemberében fejeződik be. A munkálatok 2005-ben, a támogatási szerződés aláírásával kezdődtek. Amint megvalósulnak a projektek, a társulás átadja a településeknek a rendszereket. Az önkormányzatok döntik el, ki üzemelteti tovább azokat.

Ugyancsak az önkormányzatokon múlik, hogy milyen mértékben és időzítéssel építik be az amortizációs költségeket a vízdíjakba – tette hozzá Oláh Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában