Helyi közélet

2015.01.08. 10:54

Idén fokozódik a hozamvadászat

Debrecen - Két év alatt több mint 2000 milliárddal nőtt a befektetési alapok állománya.

Debrecen - Két év alatt több mint 2000 milliárddal nőtt a befektetési alapok állománya.

„Idén hozzánk is elérhet az a fejlett piaci trend, hogy a kamatszint az infláció alá csökken, ezzel tehát eltűnik a reálhozam. Így a megtakarítóknak szembe kell nézniük azzal, hogy kockázat nélkül nincs hozam, ami a befektetési piacon a komplettebb, magasabb hozamlehetőséget nyújtó befektetési lehetőségek irányába mozdítja a befektetőket” – tájékoztatott Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

Dinamikusan

Alig két év alatt több mint 2000 milliárddal nőtt Magyarországon a befektetési alapok állománya, ami azt jelenti, hogy az elmúlt években gyakorlatilag megduplázódott a piac. Habár az összes kategória növekedni tudott, egyértelműen látszik, hogy a kötvényalapok, a vegyes és az abszolút hozamú alapok a legnépszerűbbek, ezek részaránya durván megduplázódott az összes alaptípus között. Míg a kötvényalapok iránti kereslet erősödését leginkább a jegybanki alapkamat fokozatos csökkentése, és ezzel párhuzamosan a megtakarítók hozamkeresése hajtotta, addig a két utóbbi alaptípusnál az jelenti a fő vonzerőt - a magasabb hozamlehetőség mellett -, hogy egyrészt már önmagukban portfóliót kínálnak a befektetők számára, másrészt a befektetési szakemberek aktívan kezelik az alapok vagyonát.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában