Helyi közélet

2014.11.10. 13:06

Égi mannaként érkezett a pénz

Derecske - Derecskén a szennyvízcsatorna-hálózat fejlesztése kapcsán jár a visszatérítés.

Derecske - Derecskén a szennyvízcsatorna-hálózat fejlesztése kapcsán jár a visszatérítés.

A város önkormányzata a csatornaépítéshez szükséges lakossági önerő kiváltására sikeresen pályázott, ezért az eddig fel nem használt összeget az emberek visszakapják. Nem aprópénzről van szó, hiszen ingatlanonként a korábbi többszázezer forint helyett, egységesen 35 ezer 340 forint önerőt kell biztosítania a tulajdonosnak. Ebből következően az évek alatt többletként befizetett összeg minden érintett családnak visszajár.

A visszafizetés több lépcsőben és különböző módokon fog megtörténni, attól függően, hogy a lakos egy összegben, lakástakarékon keresztül törlesztett-e, illetve van-e bankszámlája vagy készpénzfizetést kér. Akik egy összegben fizettek vagy nem voltak lakástakarék pénztárral szerződésben, azok december 15-ig visszakapják a 35 ezer 340 forint feletti befizetéseiket. Kicsit bonyolultabb a lakástakarékkal rendelkezők helyzete, és megint más azoké a lakáskasszásoké, akiknek elmaradása van. Előbbiek néhány héten belül várhatják az értesítést a kifizetésről, utóbbiak azonban ebben az évben már várhatóan nem jutnak hozzá a pénzükhöz.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában