Kiégett egy autó Hadházon, nagy az anyagi kár

Akt.:
Kiégett egy autó Hadházon, nagy az anyagi kár
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Személygépkocsi utastere kapott lángra kedd délelőtt Hajdúhadházon, Görbeházán a szén-monoxid riasztó jelzett. Ügyeleti hírek.

Nyírábrányban, a Rákóczi utcában egy hatvannégy négyzetméteres házhoz épített kazánházban a kémény korom izzott, ezért a nyíradonyi hivatásos és a nyírábrányi önkéntes tűzoltók a helyszínre vonultak. Az izzó részeket kéziszerszámok segítségével távolították el a tűzoltók.

Egy személygépkocsi utastere kapott lángra kedd délelőtt Hajdúhadházon, a Dr. Földi János utcában. A tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodó emberek a lángokat porral oltó készülékkel eloltották és elvégezték a jármű áramtalanítását. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók az utómunkálatoknál segítettek be. Az autóban egy ember utazott, ő nem sérült meg. A tűz során nagyobb anyagi kár keletkezett.

au2

Fotó: katasztrófavédelem

Ugyancsak délelőtt egy húsz méter magas fa három méteres ága lehasadt a debreceni Ruyter utcában, és a közúti forgalmat veszélyeztette. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik kihúzós létrán át motoros láncfűrésszel eltávolították a veszélyes faágat, ezzel a veszélyhelyzetet megszüntették.

Görbeházán, a Jókai utcában kedden délben száz négyzetméteres lakóház húsz négyzetméteres kazánházában jelzett a szén-monoxid-riasztó. Az ott tartózkodó tulajdonos kikapcsolta a gázkazánt, és kiszellőztette a helyiséget. Kis idő múlva újraindította a kazánt, de a szén-monoxid-riasztó ismét jelzett. A helyszínre a hajdúnánási hivatásos tűzoltók vonultak ki: három mérést végeztek, melyek során szén-monoxid jelenlétét mutatták ki a levegőben. A gázszolgáltató a kizárta a rendszerből a fűtőberendezést, a mentőszolgálat pedig elszállított három embert kivizsgálásra. A kórház későbbi információ szerint nem szenvedtek szén-monoxid-mérgezést.

Kedden délután háromszáz négyzetméteren foltokban az avar égett Hajdúhadházon, a Zöldfa utca és a 4-es számú főút közti szabad területen. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

av21

Fotó: katasztrófavédelem

Százhúsz négyzetméteres családi ház kéményében a korom izzott tegnap délután Fülöpön, az Arany János utcában. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítésével eltávolították a lerakodott kormot. A ház továbbra is fűthető maradt.

A megyénkben szolgálatot teljesítő mentők az elmúlt 24 órában 219 feladatot láttak el. Többek között a kora délután a debreceni, Nyugati utca és a Széchenyi utca kereszteződésében, ahol személyautó kamionnal ütközött. Egy súlyos-életveszélyes sérültet szállítottak ellátás után kórházba. Kevéssel ezután Balmazújváros külterületén a Böszörményi úton árokba csúszott egy személygépkocsi. Egy könnyű sérültet láttak el. Majd a Görbeházára siettek a szén-monoxid mérgezés gyanúja miatt.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyekből egy súlyos és egy könnyű sérüléssel végződött. Kilenc személyt fogtak el, akik közül hetet tetten értek, míg két főt körözés alapján. A rendőrök 28 személyt állítottak elő, köztük 13 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés tíz esetben történt.

HBN


Debrecen - Menetiránnyal szemben haladt a buszsávban egy autós kedd délután a Széchenyi utcán, majd behajtott a Külsővásártér utcai kereszteződésbe, ahol oldalról belerohant egy teherautó. A Suzuki vezetője súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett az ütközés során. A rendőrség vizsgálja az es...

Hajdú-Bihar - Tűzzel és vízzel is küzdöttek a megyénkbeli életmentők hétfőn. Egy meghibásodott merülőforró okozott galibát Komádiban, a Mártírok útján lévő családi házban. A hatvan négyzetméteres ingatlan konyhájában az elektromos vízmelegítő és az alatta található papírok gyulladtak meg te...Nyíradony.
HAON.HU


hirdetés