Emlékezés, szórakozás, elismerések Nyíradonyban

Fiatal lányok a sorsjegyekkel, amelyekkel értékes ajándékokat lehetett nyerni
Fiatal lányok a sorsjegyekkel, amelyekkel értékes ajándékokat lehetett nyerni - © Fotó: Tulipán Csilla
Nyíradony – Huszonhat éve város Nyíradony; ebből az alkalomból rendezte meg városnapját a ligetaljai település.

Hiába a hideg és a havazás: 800 helybéli és környékbéli ünneplő érkezett a Harangi Imre Rendezvénycsarnokba. A várossá válás 26. évfordulóját gálaműsorral tették emlékezetessé január 13-án.

Színvonalas műsor

A Kölcsey Gimnázium érettségizni készülő diákjai keringőztek, majd Sáli Levente, nagy sikerű homokanimációjával megelevenítette a város nevezetességeit. A debreceni Ady Gimnáziumban tanuló nyíradonyi ifjú hegedűs, Koszta Éva és párjának műsorát a Kenguru Tánccsoport­ Egyesület akrobatikus rock and rollja követte.

Fotó: Tulipán Csilla Fotó: Tulipán Csilla ©

Aztán a tavalyi év jelentős nyíradonyi pillanatait idézték meg Papp János fotóművész diaporámái, valamint Rácz Tamás és Szilágyi Ákos a 471-es főút megújulásáról szóló videóklipje. Eztán köszöntők következtek: Tasó László, országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökség államtitkára kiemelte a közösségi erő megtartó szerepét, s a kitüntetettek példamutató munkáját hangsúlyozta. Kondásné Erdei Mária, a város polgármestere számvetést tartott az elmúlt esztendőről. Ezt követően a népi kultúrát közvetítő Kisliget és Kispendely Néptáncegyüttes tagjai dobogtak a színpadon, felpezs­dítve ezzel a nézők hangulatát.

Akikre büszkék vagyunk 2017

A képviselő-testület a település kiváló polgárait díjak, kitüntetések adományozásával ismerte el. „Akikre büszkék vagyunk 2017” egyéni díjat kapott a Nyíradonyból elszármazott Keczán Mariann irodalomtörténész, muzeológus, a Debreceni Református Kollégium Múzeumának általános igazgatóhelyettese, illetve Deák Erzsébet pedagógus, a Nyíradonyi Nordic Walking Klub vezetője. Ugyanebben a kategóriában a vállalkozói díjjal Szilágyi Lászlót tüntették ki, aki a szárnyasok nagyüzemi tenyésztésében ért el kiemelkedő szakmai eredményeket. Végül csoportos kitüntető címben részesült a nyíradonyi U16-os bajnokságot nyert, valamint az őszi szezon harmadik helyén álló U19-es ifjúsági labdarúgó csapat. A díjazottak ajándékműsora a többszörös Európa- és világbajnok ugróköteles, Bánhegyi Adrienn, a Monti Csárdás zenéjére összeállított koreográfiája volt.

Pro Urbe Nyíradony

„A Városért” kitüntetéseket is Tasó László és Kondásné Erdei Mária adta át a díjazottaknak. Bárdosi Ildikó, a népművészet ifjú mestere, a Nyíradonyi Pávakör művészeti vezetője; Pósán Györgyné, hajdani képviselő, közösségépítő; és a település népzenei hagyományai ápolásában és megőrzésében végzett több évtizedes tevékenységéért a Nyíradonyi Pávakör részesült „Pro Urbe Nyíradony” kitüntető címben. A díjátadót az egykoron X-faktorban feltűnő, mára több platina lemezzel is büszkélkedő Janicsák Veca koncertje követte.

Végezetül a mindenki által izgatottan várt attrakció zárta a gálát. A tombolasorsoláson 11 nagy értékű ajándékot lehetett nyerni a porszívótól kezdve az okostelefonon át a mosógépig. A fődíj – a 2 millió forint értékű autóvásárlási utalvány – gazdájának személye egyelőre titokban maradt, ugyanis a szerencsés már nem volt jelen a szám kihúzásakor. A szabályok értelmében a tombola tulajdonosa 30 napig jelentkezhet a nyertes szelvény bemutatásával a nyíradonyi önkormányzatnál, hogy hazavihesse nyereményét.

HBN–Tulipán CsillaNyíradony.
HAON.HU


hirdetés