Bejárták Erdély csodálatos helyeit a diákok

Fülöp – A Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola 32 tanulója és 4 pedagógusa az Irodalmi és történelmi hősök nyomában, Erdélyben és kincses Kolozsvárott elnevezésű kiránduláson vett részt nemrégiben.

A csoport az első nap megismerkedett Szent László városának, Nagyváradnak a látnivalóival. Megtekintették a nagyváradi székesegyházat, a kincstárat, Szent László hermáját, az Ady Múzeumot, az Emke kávéházat. Ellátogattak Csucsára az egykori Boncza-kastély kertjébe, ahol megnézték az Ady Endre emlékére berendezett emlékházat. Később pedig Bánffyhunyadon Kalotaszeg legnagyobb és egyik legértékesebb református templomát járták be.

Második napon Kolozsvárt fedezték fel, megtekintették Mátyás király szülőházát, a Szent Mihály Székesegyházat, Mátyás király szobrát, melyet meg is koszorúztunk. Később egy izgalmas és látványos programban vettek részt, bejárták Erdély legnagyobb sóbányáját Tordán.

Az utolsó nap Sebesvár romjaihoz kirándultak, majd megálltak „Erdély kapujában” a Királyhágón, illetve betértek Körösfőn egy helyi kézműves vásárba – tájékoztatta a Naplót Pósán Györgyné pedagógus.

HBNNyíradony.
HAON.HU


hirdetés