Nem munkába, szórakozni indultak a traktorok

Akt.:
Nem munkába, szórakozni indultak a traktorok
© Fotó: Kedves Zilahi Enikő
Nyíracsád – Már a szomszéd településekről is érkeztek „járgányok” a nyíracsádi traktoros találkozóra.

Augusztus utolsó szombatján ismét traktorok robaja verte fel a nyírségi település kora délutáni csendjét. Most azonban nem a földekre, hanem az idén már negyedik alkalommal megrendezett traktoros találkozóra indultak a járgányok. Varga János szervező, ötletgazda, igazán elégedett lehetett, hiszen hívására idén már 31 gazda hozta el nemcsak traktorját, de családját is a kellemes délutánra. A konvoj a Sport utcáról rendőri felvezetéssel indult el a falu központja felé, majd egy tiszteletkör megtétele után komótosan gurultak ki a község határában lévő Csonkás Szabadidőparkba, ahol a traktorokat családtagok, barátok, ismerősök várták.

Mustra, gyorsulás, erőpróba

A járgányok felsorakoztak, majd következett az elengedhetetlen „mustra”. Volt is mit nézni, hisz Antal József egyhengeres, saját építésű kistraktorjától kezdve egészen a 1500 lóerős monstrumokig igencsak színes volt a paletta. Természetesen nem hiányzott Varga János kéthengeres Dutrája sem, aminek felújítása közben annak idején megszületett a találkozó gondolata.
A szemle után nagy népszerűségnek örvendett a gyorsulási verseny, és sokan próbálták ki járművük erejét a húzóversenyen is. Közben a bográcsok alatt fellobbantak a lángok, készült a babgulyás, a gyerekek pedig kedvükre próbálhatták ki valamennyi járgányt. A rendezvény sikerét mi sem bizonyította jobban, mint hogy a lemenő nap még szabadidő parkban találta a traktoros találkozó résztvevőit Nyíracsádon.

HBN–KZENyíracsád.
HAON.HU


hirdetés