Daruval mentették az összeroncsolódott kamionokat

Akt.:
Két kamion ütközött frontálisan a 42-es főúton
Két kamion ütközött frontálisan a 42-es főúton - © Fotó: Matey István
Hajdú-Bihar – A tűzoltók a 42-es főúton történt baleset után segítettek a kifolyt olaj feltakarításában is. Debrecenben egy kisgyerek zárta be magát egy hetedik emeleti lakásba. Ügyeleti hírek a hétfői napról.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely súlyos sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 10 személyt fogott el, akik közül 8-at bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 2-t a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 26 személyt állítottak elő, köztük 10 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 11 esetben történt.

A mentők tegnap 233 feladatot láttak el. A Berettyóújfalu és Mezőpeterd közötti, két kamion ütközésével járó baleset helyszínéről egy súlyos és egy életveszélyes sérültet szállítottak ellátás után kórházba.

ka2Fotó: Matey István

A katasztrófavédelem megyei szóvivőjének tájékoztatása szerint Debrecenbenben, a Homokkert utcában hétfő reggel egy lakatlan családi ház teteje beszakadt. A város tűzoltói a romokat átvizsgálták, a veszélyes tűzfalakat lebontották.

Ahogy megírtuk, két kamion ütközött össze hétfőn kora délután a 42-es számú főúton. Az egyik kamion kavicsot szállított, a rakománya az úttestre borult. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd az ütközés során kifolyt olaj felitatásán dolgoztak. A tűzoltók daru segítségével kiemelték és kivontatták az összetört kamionokat, amelyek teljesen lezárták a 42-es számú főutat. A műszaki mentést a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

kv33Fotó: katasztrófavédelem

A rendőrség kedd délelőtt új információkat közölt a baleset körülményeiről. Eszerint egy román állampolgár haladt teherautójával a főúton Berettyóújfalu felől Mezőpeterd irányába. A férfi nem tartott megfelelő követési távolságot, majd amikor az előtte haladó személygépkocsi forgalmi okból lassított, a baleset elkerülése érdekében a román férfi hirtelen balra kormányzott, amelynek eredményeként a 46. kilométerszelvényben frontálisan összeütközött egy szemből közlekedő másik teherautóval. A rendőrség közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat vizsgálatot az 51 éves férfival szemben.

Szeméttároló lángolt tegnap délután Egyeken, a Csokonai utcában. A tíz köbméter szemetet az egyeki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el.

Egy kisgyermek bezárta magát tegnap délután Debrecenben, a Fényes udvarban egy hetedik emeleti lakásba. A debreceni hivatásos tűzoltók magasból mentő segítségével az erkélyablakon keresztül bejutottak a lakásba, majd a kisgyermek anyukáját beengedték. Kisebb anyagi kár keletkezett.

HBN


Súlyos reggeli karambol

Frontálisan ütközött össze egy nyerges vontató és egy kisteherautó Darvas térségében, a 47-es főút 60-as kilométerszelvényénél, a Rákóczi úti szakaszon kedd reggel – olvasható a megyei katasztrófavédelem honlapján. Az ütközés következtében a nyerges vontató vezetője beszorult. A szeghalmi és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, kiemelték a súlyosan sérült sofőrt a járműből. A kisteherautó vezetője nem szenvedett sérülést a balesetben. Az érintett útszakaszt lezárták a hatósági beavatkozás idejére.


Fotó: Matey István
Hajdú-Bihar - Berettyóújfalu és Mezőpeterd között történt a karambol, a mentők kórházba szállították a sérült sofőröket. A rendelkezésre álló adatok szerint március 12-én 13 óra 30 perc körül két kamion eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött a 42-es főút 46. kilométerszelvényében, Be...Nyíracsád.
HAON.HU


hirdetés