Nyíracsád hírei

2018.11.22. 09:13

„A szociális munka angyali küldetés”

Nyíracsád - A szociális szférában dolgozókat köszöntötték a település vezetői Nyíracsádon.

Nyíracsád - A szociális szférában dolgozókat köszöntötték a település vezetői Nyíracsádon.

A szociális munka napja alkalmából nemrégiben rendezett ünnepségre az idősek otthonában került sor, ahol Mászlainé Erdei Éva intézményvezető köszöntötte a területen dolgozók egyre népesebb táborát. Ezt követően a polgármester vette át a szót, s mondott köszönetet az áldásos és áldozatos munkáért.

– Fontos láncszemei önök a társadalomnak, hisz mindazt, amit a családok nem tudnak megtenni a segítségre szoruló emberekért, önök pótolják. A szociális munkás nemcsak gondozó, de sokszor betölti a szülő, a gyermek, a rokon, a jó szomszéd és a barát szerepét is az arra rászoruló emberek számára. Mosolyt, egy simogatást, egy kedves szót visznek a rátok bízott, és bizony sokszor magányos embertársaitoknak. Az önök hivatása olyan, mint az angyaloké, akiknek az a küldetésük, hogy szeressék és szolgálják az embereket – fogalmazott a polgármester.

Krízishelyzetben kell dönteni

Nagyné Jobbágy Piroska jegyző kiemelte, hogy a szociális terület dolgozói nagyon gyakran krízishelyzetekben is ott vannak a gondozottakkal.

– Ezeket a krízishelyzeteket velük együtt élik át, ami még inkább nehezíti munkájukat, és még inkább elismerést érdemel. A szociális szakemberek döntésén sokszor életek, sorsok dőlhetnek el, ezért is kiemelten fontos. Fizikailag sem egyszerű feladat, de a lelki teher sokszor ennél is nagyobb – mondta a jegyző, majd megköszönte valamennyi nyíracsádi szociális munkás egész éves áldozatos és kitartó munkáját, türelmet és jó egészséget kívánt mindenkinek.

- Kedve Zilahi Enikő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!