Nyíracsád hírei

2018.10.29. 17:35

„Elrepült a szitakötő”

Nyíracsád - Sikeres két évet tudhat maga mögött a nyíracsádi Szitakötő Tanoda.

Nyíracsád - Sikeres két évet tudhat maga mögött a nyíracsádi Szitakötő Tanoda.

A Perspektíva és Stúdium Alapítvány által működtetett nyíracsádi Szitakötő Tanoda két évvel ezelőtt kezdte meg működését, amelynek célja a hátrányos helyzetű általános és középiskolás diákok megsegítése, hátrányuk csökkentése volt.

A tanoda kétéves programjának zárórendezvényét nemrégiben tartották, ahol tanárok és diákok egyaránt beszámoltak a szülők, támogatók és meghívottak alkotta vendégeknek az együtt töltött két év sikereiről.

A diákok „hangulatjelentését” Szemán Zsanett fogalmazta meg és tolmácsolta, Horváthné Szabó Tünde, a tanoda helyi vezetője pedig képes beszámolót tartott. Hangsúlyozta, hogy a gyerekek a tanulás megsegítése, a felzárkóztatás, a korrepetálás mellett új tanulás módszertani technikákkal is megismerkedtek, amit a későbbiekben már önállóan is tudnak majd alkalmazni. A szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségeit is megmutatták a gyerekeknek. Közösen készültek az ünnepekre, eljutottak moziba, koncertre, uszodába, étterembe, egy Loki-meccsre is, és sok felejthetetlen kiránduláson vettek részt. Zárásként Tóth Tamás, a Perspektíva és Stúdium Alapítvány elnökének tájékoztatóját hallgathatták meg a jelenlévők.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!