Nyírábrány hírei

2018.03.09. 13:23

Őrzi a határt és kick-bokszol

Nyírábrány - Szőke László rend­őr őrmester a Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltségen dolgozik határrendészként, azon belül járőrfeladatokat lát el.

Nyírábrány - Szőke László rend­őr őrmester a Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltségen dolgozik határrendészként, azon belül járőrfeladatokat lát el.

Munkája során fő feladata a határvédelem, a migráció kiszorítása. Kisgyer­mekkora óta rendőrnek készült, ezt a hivatást nagyon közel érezte magához, főleg amiatt, hogy küzdősportokkal is foglalkozik, amit a munkájában is tud hasznosítani. A családjában ő az első rendőr, így nem volt előtte példa, viszont az édesapja mindig szerette volna, ha valamilyen felelősségteljes hivatást választ magának.

Munkája során a legérdekesebb esettel akkor találkozott, amikor szolgálat közben értesítést kaptak arról, hogy néhány ember illegálisan átlépte a magyar határt. A három határsértő közül az egyik csecsemő volt, akit láthatóan a kihűlés fenyegetett, így azonnal intézkedniük kellett. A mentőszolgálat értesítése után a gyereket a szolgálati autójukhoz vitték, gondosan betakarták, így megmentették az életét; ez hivatásának az egyik legemlékezetesebb pillanata lett. Szabadidejét legszívesebben sportolással tölti, mivel a munkája mellett versenyszerűen kick-bokszol és ­thai-bokszol. Az edzéseket néha nehéz összeegyeztetni a munkával, de a rendőrség támogatja abban, hogy a versenyzést ne kelljen feladnia.

HBN


A jelölt

Név: Szőke László

Kategória: rendőr

Munkahely: Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség


[related-post post_id="3778728"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!