Nyári zárva tartás a megye bíróságain

Debrecen – A Bíróságok Napja, illetve a közelgő ítélkezési szünet miatt július 15-én, valamint július 18. és augusztus 19. között zárva tartanak a bírósági épületek.

Július 15. a Bíróságok Napja, munkaszüneti nap. Ezért minden bíróságon, így a Debreceni Törvényszéken és az illetékességi területéhez tartozó bíróságokon az ügyintézés ezen a napon szünetel, a bírósági épületek zárva tartanak.

Továbbá a Debreceni Törvényszék elnöke elrendelte, hogy a megye minden bíróságán július 18. és augusztus 19. napja között a nyári szabadságolások miatt ítélkezési szünetet tartsanak.

A cégbírák, a csőd- és felszámolási, valamint váltón alapuló ügyeket, továbbá a kóros elmeállapotú személyek bírósági felülvizsgálatát intéző bírák – egymást váltva – a jelzett időszakban is kötelesek a sürgős és soron kívüli ügyeket intézni megfelelő számú ügyviteli dolgozóval együtt.

Az ügyfélfogadás folyamatosságát ugyancsak biztosítja a bíróság.

A büntető ügyszakban a soron kívüli ügyintézést külön vezetői intézkedésekkel szabályozta a törvényszék elnöke, amelyekről értesítette a megyei főügyészt, a megyei rendőr-főkapitányt és az ügyvédi kamara elnökét is.

– Debreceni Törvényszék –
hirdetés