Nőknek

2012.09.24. 10:03

Sztárdiéták – neked valók?

Úgy tűnik, hogy nincs olyan dolog, amit a sztárok meg ne tennének a tetszetős külsőért, de vajon neked is segítenének a sztárok diétái? Nézzük, hogy milyen diétával fogynak a sztárok, és hogy mit gondolnak erről a szakértők.

Úgy tűnik, hogy nincs olyan dolog, amit a sztárok meg ne tennének a tetszetős külsőért, de vajon neked is segítenének a sztárok diétái? Nézzük, hogy milyen diétával fogynak a sztárok, és hogy mit gondolnak erről a szakértők.

Jennifer Aniston

Úgy tűnik, hogy Tracy Andersonnak köszönheti a sovány színésznő kitűnő alakját. Jennifer diétájának a lényegem hogy a nap folyamán 14 adag pürésített ételt kell elfogyasztania. A pürék nem tartalmaznak olajat, fűszereket és sót, viszont a gyümölcsöktől kezdve a zabkásán keresztül a gyermekláncfű leveléig bármiből készülhet. Vacsorára engedélyez neki egy meglehetősen gazdag étkezést, ami sovány húsból és zöldségekből áll.

A háttérben az a felfogás állhat, hogy minél könnyebb emészteni egy ételt, annál gyorsabban dobod le a kilókat.

Ursula Arens, a Brit Dietetikusok Szövetségének tagja elmondása alapján, ha egy ételt könnyebben emésztünk meg, az azt jelenti, hogy a kalóriák gyorsabban elérhetők lesznek a test számára. Ezért van az, hogy kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, ha egy almát eszünk meg, mintha egy alma levét innánk meg.

Naomi Campbell

Naomi, több más sztárral egyetemben (pl. Beyonce) beismerte, hogy a Master Cleanse diéta híve (ismert még juharszirup- vagy limonádé diéta néven is).

A diéta során naponta 6-12 pohár juharszirupot, citromlevet vagy víz és cayenne-i bors keveréket kell inni. A topmodell elmondása szerint évente háromszor tart méregtelenítő diétát és a leghosszabb idő, amit kizárólag erre a kúrára szánt 18 nap volt. Fontosnak tartja, hogy időnkét méregtelenítsd a testedet.

Ursula elmondása szerint, ha csak ilyen keverékeket iszol, biztos a fogyás, mert ez a kúra hihetetlenül alacsony kalóriatartalmú, de nem valószínű, hogy megtartod a súlyodat a diéta befejeztével. A hosszantartó fogyást csak lassan és kiegyensúlyozottan lehet elérni.

Mellesleg a máj és a vese nagyszerű szolgálatot tesz, ami a test méregtelenítését illeti.

Cheryl Cole

Az énekesnő a vércsoport diétát részesíti előnybe. A diétát arra a felfogásra alapozzák, hogy a vércsoportod fényében egyes ételeket könnyebben megemésztesz, mint másokat. Többet olvashatsz a témáról a Táplálkozz vércsoportodnak megfelelően című cikkben.

Ursula Arens: Ez úgy tűnhet, hogy tudományos alapokon nyugszik, de nincs jól megalapozott bizonyíték arra, hogy a vércsoportok közötti különbségeknek jelentős hatásuk lenne az emésztésre. Egyes emberek tényleg allergiások, esetleg érzékenyek bizonyos ételekre, de semmi sem utal arra, hogy ennek köze lenne a vércsoporthoz.

Heidi Klum

A szupermodell az úgynevezett Ultimate New York Body Plan szigorú étrendjének a híve. Tiltott ételek és italok: alkohol, kenyér, keményített szénhidrátok, koffein, tejtermékek, édességek, gyümölcsök és a legtöbb zsír. Napi szinten nem ehetsz többet 1200 kalóriánál és ezeket is csak sovány fehérjék, zöldségek és egészséges zsírok – tök, napraforgó-, olíva és lenmagolaj – formájában. Minden harmadik órában kell enned valamit, hogy mozgásba hozd az anyagcserédet és naponta 90 percet kell mozognod. Ez a terv egy kéthetes gyorstalpalávalónak készült.

Ursula Arens: Kétség sem fér hozzá, hogy egy ilyen alacsony kalória és szénhidrát tartalmú diéta során fogyni fogsz. A gyakori és kevés étkezés segít a cukorszint megtartásában, de valószerűtlen, hogy segíti az anyagcserét jelentősen.

A magas protein és alacsony kalóriatartalmú diéták nagy nyomást gyakorolnak a vesére, mivel magas koncentrátumú vizeletet kell kiválasztania. Ha valakinek tudta nélkül rosszul működik a veséje, problémákat okozhat.

Gwyneth Paltrow

Újra felmerül Tracy Anderson neve a hírességek körül. A sztáredző gondoskodott Gwyneth Paltrow kitűnő alakjáról is, amit a Vasember 2-ben láthattunk. A Vasember második részének Pepper Potts-ja naponta 45 perc kardio, 3 perc lábgyakorlatot és 30 perc karot erősítő gyakorlatot végzett, hogy kifogástalan formában szolgálhassa Tony Starkot.

Ez egy intenzív öt napos diéta. A reggeli egy protein szelet vagy egy shake. Az edzés után kel levet ihatsz, az ebéd pedig grillezett csirke és zöldségek. Vacsora: kelleves és saláta.

Ursula Arens: Látványos változás állhat be 5 nap után, de nem valószínű, hogy megszabadulsz a lerakódott zsíroktól. Amikor elkezdesz egy diétát, a test első dolga az, hogy felemészti a glükogént, így megszabadulsz az elraktározott víztől is, amitől úgy tűnhet, hogy fogytál. Amikor azonban elkezdesz szénhidrátokat enni, a tested feltölti a szénhidrát készletedet és a vizet, amit elveszítettél.

Egy másik negatív hatása a szigorú, edzéssel összekötött diétáknak az, hogy fáradékonnyá, ingerültté és végül depresszióssá válhatsz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!