Nőknek

2012.09.24. 15:36

Szexuális élet – Egyszer fent, egyszer lent!

A párkapcsolat velejárója a szexuális kapcsolat is, azonban idővel problémák adódhatnak, úgymint az egyhangúság, a libidó csökkenése (különböző okokból), vagy a rutin. Miért marad abba a szexuális kapcsolat?

A párkapcsolat velejárója a szexuális kapcsolat is, azonban idővel problémák adódhatnak, úgymint az egyhangúság, a libidó csökkenése (különböző okokból), vagy a rutin. Miért marad abba a szexuális kapcsolat?

A szexuális élet – a közös kincs

A kapcsolat kezdetén a szexuális élet csodálatos, és tele van szerelemmel. A nő nyitott a szeretkezésre, a férfi meg sok szeretetet ad, így mindketten kielégítik a másik vágyait.

Néhány év után azonban a férfinak egyre fontosabb lesz a „vadászat”, a mindennapi megszerzése, a nőnek meg a „fészek őrzése”, és a szex meg a szerelem egyszeriben eltűnik.

A férfiak és a nők egyformán felelősek szexuális élet minőségéért, azonban ha rosszul mennek a dolgok, akkor rendszerint egymást vádolják.

A párkapcsolathoz kommunikáció, kölcsönös tisztelet, lelki közelség és testi intimitás szükséges. A szexuális élet alapja a nemi ösztön, ami az egyén energiaszintjével és libidójával van összefüggésben. Éppen ezért minden pár szexuális élete „forróbb” és „hűvösebb” időszakokon megy át.

Annak ellenére, hogy már 1953 óta több tanulmány is megjelent ebben a kérdésben, még egyetlen szociológus sem tudott választ adni arra a kérdésre, hogy „hányszor éljünk nemi életet egy héten?” Annyit azonban elárultak a tanulmányok, hogy az első évben a párok hetente háromszor szeretkeznek, ám az idő múlásával ez a szám csökken.

A szexuális élet idővel változásokon megy át

A párok nyilatkozatai alapján azt is megállapították, hogy sokan panaszkodnak a nemi életükre, mondván, hogy csak havonta egyszer szexelnek.

A szexuális élet sikeréhez kell egy bizonyos fokú titokzatosság, egy pozitív feszültség, ami kiváltja a bensőnkben érzett örömet. Partnered testének minden apró részletének ismerete nem biztos, hogy jó, mert egy idő után már nem fogsz vonzódni hozzá.

Egy kapcsolaton belül a barátság jó, de csak bizonyos határokig, ugyanis amint egy sor nehézségen mentek át együtt, megismered gyenge pontjait, ő meg a tieidet, és ez rombolja a szexuális élet varázsát.

A rutin és az unalom a szexuális élet rovására megy, kötelességgé degradálja azt, amit teljesítesz vagy sem, bár szereted a partneredet, és a kapcsolatot nem szeretnéd felrúgni.

A szociológusok szerint egyre kevesebb nő tart ki az olyan házasságban, amelyben érzelmi szükségletei nincsenek kielégítve. A statisztikák azt mutatják, hogy a válások 56,2%-át a nők kezdeményezték, míg a férfiaknak csupán 23,3%-a tette meg ezt a lépést.

Ne engedjétek, hogy a rutin vagy a félreértések kikezdjék szexuális életeteket!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!