Nőknek

2012.09.14. 10:54

Legyél trendi futás közben is!

Jó időben a legjobb és leginkább költségkímélő edzés, amivel formában tarthatod magad, kétség kívül a futás. Na de sosem tudhatod, kivel futsz össze! Adunk néhány tippet, hogyan lehetsz trendi futás közben is.

Jó időben a legjobb és leginkább költségkímélő edzés, amivel formában tarthatod magad, kétség kívül a futás. Na de sosem tudhatod, kivel futsz össze! Adunk néhány tippet, hogyan lehetsz trendi futás közben is.

Ha szenvedélyed a futás és komolyan veszed az edzést, szerezz be néhány trendi, külön futásra kifejlesztett darabot, hogy egyszerre legyen kényelmes, egészséges és szépséges az élmény. Egy szép és kényelmes futócipő egyébként is jobban ösztönöz, hogy elindulj a parkba vagy a szigetre megtenni egynéhány kört.

A cipő, a futás legfontosabb kelléke

Mindenképpen válassz egy kényelmes, futásra kialakított modellt, ugyanis edzés közben olyan terhelésnek van kitéve a lábad, hogy egy futásra alkalmatlan cipővel több kárt okozhatsz, mint hasznot. Legyen élvezet már sétálni is a cipőben! Jó, hogyha a stratégiai pontokon szellőzik a lábbeli és puha a sarokkiképzés. A kényelmes talp segít, hogy a cipőd sose hátráltassa a teljesítményed. Most nagyon divatosak az élénk színek! Válassz egy sárga vagy egy pink futócipőt, máris élvezetesebb lesz a köröket róni.

A ruha

Futni lényegében bármilyen sportos ruhában lehet, lényeg az, hogy jól szellőzzön és legyen kényelmes! A sportboltokban persze találsz külön erre a sportra kifejlesztett nadrágokat és felsőket. Legkedveltebb a testhezálló fekete nadrág és az atléta kombinációja, rosszabb időben a hosszujjú. Viselhetsz azonban futáshoz kialakított ruhát is, ami alá vehetsz egy háromnegyedes szűk nadrágot, és így már biztosan te leszel a legdivatosabb a futópályán! Válassz egy jó kis színkombinációt, amiben tündökölhetsz!

Kiegészítők

Egy jó futónak több kellékre is szüksége van, hogy ki tudja hozni magából a maximumot. A folyadékpótlás elengedhetetlen sportolás közben, de hogy ne kelljen a kezedben tartanod a kulacsot vagy a fél literes üveget, szerezz be egy kulacstartó övet, így kényelmesebben tudsz haladni. Ezen kívül el kell tenned valahová a kulcsod, zsebkendőd, telefonod… Erre is nagyszerű módszereket találtak ki, vásárolhatsz csuklóra vagy cipőre rögzíthető kis táskát, amibe beleférnek a fontosabb dolgok.

Az élmény teljessége érdekében hallgass zenét edzés közben! A csuklóra rögzített táskában elfér a telefonod, iPod-od, vagy válassz egy olyan csuklópántot, melybe bele van építve a lejátszó és indulhat is a futás! De azért tartsd nyitva a szemed!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!