Nőknek

2012.09.24. 10:06

Hogyan hozd ki a legtöbbet az alapozódból?

Idén ősztől újfajta alapozók jelentek meg az üzletekben, amelyek nemcsak a hibákat fedik el. A legtöbb alapozó ma már tartalmaz fényvédőt, és olyan bőrápolást biztosít, amit korábban csak a hidratáló krémünk biztosított. Hogyan használjuk őket?

Idén ősztől újfajta alapozók jelentek meg az üzletekben, amelyek nemcsak a hibákat fedik el. A legtöbb alapozó ma már tartalmaz fényvédőt, és olyan bőrápolást biztosít, amit korábban csak a hidratáló krémünk biztosított. Hogyan használjuk őket?

A kevesebb több

A legtöbb kozmetikus egyetért azzal, hogy a kevesebb több, ha alapozásról van szó, ugyanis, ha túl vastag réteggel feded be az arcodat, néha túl drasztikus változást érsz el, és megeshet, hogy méginkább kiemeli bőröd apró hibáit.

A gyártók ma már könnyebb és simább anyagokat használnak az alapozókhoz, amelyek ugyanolyan jól fednek. Azok az alapozók nyújtják a legjobb fedést és természetes hatást, amelyek anyaga tükrözi és kiemeli a bőr tónusait. A fényvédő faktorral ellátott alapozókon általában megjelenik az SPF jelzés. Ami még pluszt jelent az az alapozók hidratáló hatása. Hogyan használjuk ezeket az új termékeket?

Hol próbáld ki?

Az a legjobb, ha az álkapcsod vonalán próbálod ki a terméket és nem a kezeden. Az egyik leggyakoribb hiba az, hogy túl sötét vagy narancssárgás alapozót választunk. Ha nem vagy biztos egy terméket illetően, inkább kérd egy második személy véleményét.

Meddig használhatod?

Mennyi ideig használhatsz egy alapozót a felbontása után? Az alapozót távol kell tartani az erős naptől, de azonnal észreveszed az illatáról és az állagáról, ha már nem jó. A száradás és a sűrűsödés mind jelei a romlásnak. Ha már nem tudod könnyen és egyenletesen elkenni, itt az ideje, hogy megválj tőle.

Milyen színt válassz?

Válassz világos színeket és olyan alapozót, amely ragyogást biztosít a bőrnek. A jó világítás mellett, fontos, hogy lásd a teljes arcodat és a dekoltázsodat a tükörben. Az arc, a nyak és dekoltázs színének meg kell egyeznie, vagy legalábbis ajánlatos, hogy ne legyen látványos különbség a két szín között, így olyan színárnyalatot válassz, amely tükrözi a nyak és az arc színét is.

Tökéletes alap

Nem szabad alábecsülni a bőr hidratálását, mielőtt alapoznál. A hidratáló krém felvitele után használj egy pórusösszehúzó terméket a két szemöldök között, az állon és az orr körül – mindenütt, ahol olajos a bőröd, vagy tágult pórusaid vannak. A krémet nedves szivaccsal vidd fel az arcodra.

Hogyan vidd fel helyesen a pirosítót?

Ha krémes arcpirosítót szeretnél felvinni az alapozóra anélkül, hogy csíkos vagy foltos hatást keltenél a következőképpen járj el: alapozd az arcodat ahogy mindig szoktad és kend el jól az orcádon kézzel vagy ecsettel. Aztán egy kis, lapos ecsettel vagy az ujaddal vidd fel a pirosítót az orcádra és felfelé haladva az arccsonton is kend el. Ezután használj púdert. A csíkok vagy foltok azt jelzik, hogy túl sok olaj van az arcbőrödön, de a púder segít a probléma megoldásában.

Akár a sminkmesterek

Ha kellőképpen előkészíted a bőrt, kevesebb alapozóra lesz szükséged és jobb hatást érsz el, szóval megéri több időt szentelni rá. Hogy tökéletes hatást érj el, miután felvitted a pirosítót, végezd el az utolsó simításokat, ahol szükséges. Az alapozó ecset minősége sem elhanyagolható – a rövid nyelű ecsetek a legjobbak, mert közelebbről irányíthatod mozdulataidat. Persze az ujjaiddal is nagyszerű hatást érhetsz el, hisz belemasszírozhatod a bőrödbe, így természetes hatást érsz el.

Ha sietsz úgy vidd fel az alapozót az arcbőrödre, mint egy hidratáló krémet, ez gyors és hatékony megoldás, hisz nem marad csíkosan vagy foltosan az alapozó – ha gyorsan elkened .

Tippek:

Használj 2 az 1-ben alapozót, amely tökéletes fedést és védelmet nyújt az ártalmas napsugarakkal szemben

Használj világosabb árnyalatú alapozót a T zóna (homlok, orr, áll) körül, és egy picivel sötétebbet az arc többi részén

Átlátszó púderrel végezd el az utolsó simítást a hosszan tartó hatásért

Címkék#alapozó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!