Sport

2016.03.03. 17:52

"Bajban ismerszik meg a barát" - Erre a kézimeccsre még sokáig emlékezni fognak

Debrecen - Felejthetetlen hangulatú mérkőzésen az utolsó pillanatig küzdöttek a lokisták.

Debrecen - Felejthetetlen hangulatú mérkőzésen az utolsó pillanatig küzdöttek a lokisták.

A világ egyik legjobb női klubcsapata, a Győri Audi ETO KC látogatott Debrecenbe szerdán este, a Loki ellen vívott bajnokin zsúfolásig megtelt a Hódos Imre sportcsarnok. A hazai piros-fehérek kitettek magukért, szívvel-lélekkel küzdöttek, aminek az lett az eredménye, hogy teljesen vállalható, 28–19-es vereséget szenvedtek a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes alakulattól. A felejthetetlen légkörű mérkőzésre Kelemen Éva tekintett vissza.

Nem feltett kézzel

– Mindig nagyon jó hangulatot csinálnak a szurkolóink, viszont ez a szerdai egészen különleges volt. Bajban ismerszik meg a barát – szokták mondani, s ez most beigazolódott, hiszen a tragédia hatására összefogtak a drukkerek, aminek köszönhetően még a szokásosnál is intenzívebb volt a szurkolás. Az autóbalesetben elhunyt szurkolókra emlékezés elég megrázó volt, de tudtuk, csakis úgy segíthetünk a gyászolóknak, ha odatesszük magunkat. Rengetegen voltak a nézőtéren, én még nem játszottam ennyi ember előtt a Hódosban, bár tudom, ez a felfokozott érdeklődés a riválisunknak is szólt – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak a Loki balszélsője, aki kitért a csapat produktumára is. – Nem feltett kezekkel léptünk pályára, s úgy érzem, összességében jól játszottunk, szerintem pozitívan jöttünk ki a meccsből. A védekezésünk egészen jól működött a világsztárok ellen, s ha támadásban türelmesebben játszunk, egy-két passzal tovább visszük az akciókat, igazi helyzetbe kerültünk volna. Mindenképpen pozitív dolognak tartom, hogy nagyobb hátrányban sem estünk szét, végig küzdöttük a mérkőzést.

„Cunderkirálynő”

Kelemen Éva nem kapott túl sok időt a bizonyításra az ETO ellen, ennek ellenére két remek gólt is lőtt. – A fantasztikus buzdítás teljesen feldobott, nagyon élveztem a játékot, ráadásul egy klasszisokkal teletűzdelt csapat ellen mutathattam meg, mire vagyok képes. Elárulom, az edzőm nem szereti, ha cunderezem, ám egyszerűen benne van a játékomban, edzéseken is sokat gyakorlom. Kicsit szemtelen és vagány megoldásnak tartom, de úgy érzem, néha esélyesebb így gólt szerezni, mint izomból ellőni, ráadásul a kapusok sem mindig számítanak rá. Most is megpróbáltam Kiss Éva mellett elcsavarni a labdát, szerencsére gól lett belőle! – mesélte mosolyogva a szőke szélső, aki elmondta, eddig elég vegyes szezont tudhat maga mögött a DVSC-TVP, de reméli, a szezon végére „kiegyenesednek” a dolgok.

HBN-BN


Debrecen - Kitettek magukért a lokisták az ETO ellen, főleg az akarásuk és a védekezésük érdemel dicséretet.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!