Vállalható vereség a győri klasszisok ellen

Akt.:
Vállalható vereség a győri klasszisok ellen
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Kitettek magukért a lokisták az ETO ellen, főleg az akarásuk és a védekezésük érdemel dicséretet.

Nagyon régen látott tömeg zsúfolódott össze a Hódosban szerdán este, rengetegen voltak kíváncsiak a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC vendégjátékára a helyi kedvencek, a Loki ellen.

Szívszorító pillanatoknak lehettek tanúi a jelenlévők a bajnoki mérkőzés előtt: a debreceni B-közép molinókkal búcsúzott a szombaton autóbalesetben elhunyt három szurkolótársától, s a gyász csendjét hangos zokogások, majd ütemes vastaps törte meg.

Felzárkóztak

A találkozót a vendégek kezdték jobban, a nyártól vélhetően a Fradiban kézilabdázó Kovacsics Anikó góljaival 5–1-re elhúztak tíz perc alatt. A folytatásban Horváth-Pásztor Bettina remek védéseket mutatott be, s a piros-fehérek egyre többször jártak túl az exdebreceni hálóőr, Kiss Éva eszén. Nagyon sok hiba jellemezte mindkét fél produkcióját, de a hazaiakat mindenképpen dicséret illeti, hogy fel tudták venni a világ egyik legjobb női klubcsapata által diktált játéksebességet. A szünetben a vártnál sokkal szorosabb volt az állás, 14–9-re vezettek a Rába-partiak.

A pauzát követően a lokisták továbbra is szívvel-lélekkel küzdöttek, s a kapuba beálló Lajtos Nórának is akadtak jó periódusai. Sikerül felzárkózni négy találatra (47. perc: 11–15), ám ezt követően jött egy 7 perces rossz széria, amit Hársfalvi irányításával 6–0-ra nyertek a zöld-fehérek. De ekkor sem roppantak össze a cívisek, sőt eredményes végjátékuknak köszönhetően közelebb kapaszkodtak az ETO-hoz, s végül teljesen vállalható, 28–19-es vereséget szenvedtek a világklasszisok sorát felvonultató rivális ellen. Nem véletlenül szólt az ütemes vastaps a debreceni lányoknak a meccset követően, hiszen valóban minden tőlük telhetőt megtettek ezen a találkozón.

Újabb hosszabb szünet következik a bajnokságban, a Loki legközelebb március 25-én, a Budaörs vendégeként lép pályára a K&H Bank női kézilabda ligában.

HBN–BN


HAON-ÉLŐ – DVSC-TVP vs. Győri Audi ETO KC 19-28 (9-14)
Debrecen – A női kézilabda NB I alapszakaszának huszadik fordulójában a DVSC-TVP a Győr együttesét fogadta szerdán 18 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.