Extrémsport

2023.07.31. 13:39

Meghalt a francia „pókember” Hongkongban, miután lezuhant egy felhőkarcolóról

Lezuhant egy felhőkarcoló lakóépületről és meghalt egy francia állampolgár múlt héten Hongkongban – közölte a rendőrség hétfőn. Az MTI jelentése szerint a helyi média tudni véli, hogy Remi Lucidi francia „pókemberről”, vagyis az épületekre mindenfajta biztosítás nélkül felmászó fenegyerekről van szó.

MW

Világszerte sokan ismerték az extrém mászásairól híres francia férfit

Forrás: Facebook

A rendőrség tájékoztatása szerint a 30 éves férfi holttestét egy épület teraszán találták meg a város Mid-Levels nevű elegáns negyedében. 

Hozzátették, hogy a férfi extrém sportokat űzött, de a nevét hivatalosan nem közölték.

A hatóságok első vizsgálata alapján a férfi vélhetően az épület tetejéről esett le, de a rendőrség nem talált búcsúlevelet a helyszínen. Halálának pontos okát csak a boncolás után tudják megállapítani.

A helyi média, köztük a South China Morning Post című napilap szerint a 30 éves férfi nem más, mint Remi Lucidi. A lap egy névtelen forrása szerint Lucidit utoljára a lakóépületen egy 68. emeleti lakosztály ablakán látták bekopogni csütörtök este.

Lucidi, aki a "Remi Enigma" (Remi Rejtély) nevet használta a közösségi médiában, utoljára egy héttel ezelőtt tett közzé a mászás közben készített fényképet az éjszakai Hongkongról az Instagramon, helyszínként pedig a Causeway Bay bevásárló kerületben fekvő Times Square-t jelölte meg.

A francia mászó gyakran tett közzé fényképeket az Instagramon mászás közben, amikor a világ számos pontján fekvő magas épületekre hágott fel.

Az egyik ilyen alkalommal Dubajban készített szelfinjének azt a címet adta, hogy "425 méterrel az ég felett".
Lucidit rajongói és követői a közösségi médiában gyászolták, és sokan ott búcsúztak el tőle.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában