Bulvár-celeb

2023.12.24. 11:11

Ez a magyarok egyik kedvenc társasjátéka, mégis rosszul játssza mindenki

Sok nézeteltérés abból fakad a társasjáték során, hogy az emberek a szabályokkal kapcsolatban veszekednek.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Nazar Skladanyi

Monopoly sokak számára a karácsonyi időszak egyik legnépszerűbb társasjátéka, de kiderült, hogy nem jól játsszuk. Az ünnepek alatt sok otthonban jó ötletnek tűnik a játék, legalábbis az első 10 percben, mígnem elkerülhetetlenül káoszba és vitákba nem fajul, hogy kinek mi a tulajdona, és kinek kell fizetnie – írja a Bors a Mirror cikke alapján.

A társasjátékkal kapcsolatos sok nézeteltérés abból fakad, hogy az emberek a szabályokkal kapcsolatban veszekednek, egy társasjáték-szakértő szerint ennek az az oka, hogy egyikünk sem tartja be a leírt szabályokat.

Sok család úgy játszik, hogy amikor adót vagy bírságot fizet valaki, a pénzt a tábla közepére teszi. Aztán, amikor valaki az ingyenes parkoló mezőre lép, kap egy bónuszt, és felveheti az összes pénzt, ami középen összegyűlt.

A szakértő szerint azonban ez nem hivatalos szabály.

Ehelyett a játékon belüli bírságokat közvetlenül a banknak kell befizetni, és az ingyenes parkoló mező csak pihenőhelyként szolgál.

Ha ingatlantulajdonosként börtönbe kerülsz a játékban, az viták egész sorát idézheti elő, mivel egyesek azt mondják, nem szedhetsz bérleti díjat, ha valaki a tulajdonodban lévő ingatlanokra lép. Amber Crook azonban állítja: a börtönben továbbra is kezelheted ingatlanjaidat. Azonban, ha nem veszed észre, hogy egy játékos az ingatlanodra lépett, nem kérhetsz bérleti díjat, ha a következő játékos már dobott a kockával.
A börtönből való kijutáshoz duplát kell dobnod a kockával. A legtöbben azonban azzal a szabállyal játsszák a játékot, hogy ha nem sikerül háromszor duplán dobni, automatikusan kiszabadulsz a börtönből. Ez azonban nem igaz, és a szabályok szerint, ha nem tudsz duplát dobni, fizetned kell a banknak, hogy kiszabadulj.
A további szabályok IDE KATTINTVA olvashatók!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!