Nagyvilág

2019.03.29. 17:00

Russell Crowe mint Farkas? - 10 sztár, aki elképesztő indokkal dobott vissza filmszerepet

Rengeteg olyan szerep van a filmtörténelemben, melyeket el sem tudnánk képzelni más színésszel. Egy-két esetben viszont tényleg banális apróságokon múlt, hogy nem egy másik sztár kapta az adott munkát - ilyen sztorikból gyűjtött össze tízet a Cracked.

Rengeteg olyan szerep van a filmtörténelemben, melyeket el sem tudnánk képzelni más színésszel. Egy-két esetben viszont tényleg banális apróságokon múlt, hogy nem egy másik sztár kapta az adott munkát - ilyen sztorikból gyűjtött össze tízet a Cracked.

10. Sean Connery egy kukkot sem értett A Gyűrűk Ura forgatókönyvéből. A legendás színész Gandalf szerepét, és az ezzel járó tízmillió dollárt utasította vissza. Connery később a döntés kapcsán elmondta: „Elolvastam a könyvet. Elolvastam a forgatókönyvet. Láttam a filmet. Még mindig nem értem.”

9. Pierce Brosnan azt hitte, nevetségesen festene Batman-jelmezben. Tim Burton őt szerette volna az 1989-es film főszerepére, de Brosnan később bevallotta: szerinte nem lehet komolyan venni egy olyan férfit, aki kívül hordja az alsónadrágját.

Fotó: AFP / Gabriel Bouys

8. John Travolta nem akarta, hogy „férfigyűlölő” filmmel legyen kapcsolata. Harvey Weinstein többször is felajánlotta neki a chicagós Billy Flynn szerepét, de a színész rendre visszautasította. Travolta szerint a film „egy csapat nőről szólt, aki utálta a férfiakat.”

7. Eddie Murphy azt gondolta, a Szellemirtóknak nincs semmi értelme. A Szerepcsere forgatása alatt a szellemrajongó Dan Aykroyd azt mondta Murphynek, őt képzelné el paranormális nyomozókról szóló filmje egyik szerepében. Eddie Murphy nem lelkesedett túlzottan az ötletért.

6. Eminem nem akarta elhagyni Detroitot az Elysium - Zárt világ kedvéért. Neil Blomkamp rendező Marshall Matherst akarta megszerezni Max Da Costa szerepére, viszont nem tudta, hogy a rapper rendre visszadobja azokat a filmeket, melyek nem otthonában, Detroitban forognak.

5. Frank Sinatra nyolc évvel korábbi sérülést adott el kifogásként. A mandzsúriai jelölt forgatása közben eltörte a csuklóját, emiatt utasította vissza Harry Callahan szerepét a Piszkos Harryben. Sinatra szerint egyszerűen nem tudta felemelni a legendás Magnumot.

4. Tom Cruise egy csomó megválaszolhatatlan kérdést tett fel az Ollókezű Edwarddal kapcsolatban. Egyszerűen nem tudta elképzelni, a főszereplő hogy boldogul a mindennapokban. Megkérdezte azt is, hogy megy ki a vécére, illetve, hogy hogyan bírta ki ennyi ideig étel nélkül.

3. Will Smith mindent meg akart változtatni Quentin Tarantino filmjében, a Django elszabadulban. Smith ragaszkodott hozzá, hogy Django legyen az, aki megöli a főgonoszt, Calvin Candie-t. Az erőszakot is vissza szerette volna venni, és inkább szerelmi történetként képzelte el az egészet.

2. Russell Crowe volt Bryan Singer rendező első választása az X-Men-beli Farkas szerepére, de a színész inkább visszakozott. A Gladiátorban látható karakterét is kapcsolatba lehetett hozni a farkasokkal, Crowe pedig attól félt, túl sok farkasos filmet vállal.

1. Ivan Reitman rendező először John Candynek ajánlotta fel a Szellemirtók Louis Tullyjának szerepét, de Candy azt szerette volna, hogy német akcentussal játszhassa el a karaktert úgy, hogy közben két németjuhász is állandóan mellette van. Reitman természetesen nem ment bele a dologba.

Forrás: Cracked


[related-post post_id="4138628"]

[related-post post_id="4119247"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!