Nagyvilág

2019.03.18. 17:10

Lövöldöztek egy utrechti villamoson, három ember életét vesztette

Utrecht - A hétfői támadásban további kilenc ember megsérült.

Utrecht - A hétfői támadásban további kilenc ember megsérült.

Három ember meghalt, miután egy fegyveres lövöldözni kezdett a hollandiai Utrecht városában, egy villamoson, hétfőn - közölte a város polgármestere. Az incidensben, mely a rendőrség szerint terrorcselekménynek tűnik, további kilencen sérültek meg - olvasható a BBC honlapján.

A rendőrség egy 37 éves török férfit keresett az esettel kapcsolatban. A gyanúsítottat később elfogták, a férfit a délutáni órákban tartóztatták le. Korábban arra kérték az embereket, ne próbálják meg őt megközelíteni. Az iskolákat bezárták, az antiterrorista rendőrségi egységek pedig megnövelt biztonsági intézkedések mellett próbáltak a fegyveres nyomára bukkanni.

Mark Rutte miniszterelnök szerint a rendőrség és az ügyészek vizsgálják, pontosan mi történhetett. „Amit tudunk, hogy villamoson ülő emberekre lőttek” - tette hozzá a miniszterelnök, aki „mélyen megrázónak” nevezte a támadást.

Pieter-Jaap Aalbersberg holland terrorizmusellenes koordinátor szerint nem lehet kizárni a terrorista indítékot. Közölte: „több helyszínen” is történt lövöldözés, de nem részletezte, pontosan melyek ezek.

Az embereket arra kérték, maradjanak otthonaikban, a repterek és a mecsetek környékének védelmét pedig megerősítették.

Forrás: BBC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!