Nagyvilág

2019.03.22. 15:57

Félelmetes helyek, amelyektől bárkit kiráz a hideg

A világon számtalan elhagyatott hely létezik, és mindegyiknek megvan a maga saját történelme. Ezek közül néhány ámulatba ejt, míg némelytől borsózni kezd az ember háta. Utóbbiakból gyűjtött össze egy csokorra valót a Bright Side.

A világon számtalan elhagyatott hely létezik, és mindegyiknek megvan a maga saját történelme. Ezek közül néhány ámulatba ejt, míg némelytől borsózni kezd az ember háta. Utóbbiakból gyűjtött össze egy csokorra valót a Bright Side.

8. Michigani Central Station, Detroit

1913-ban, mikor építették, ez volt a világ legmagasabb vasútállomása. Az épületet végül 1988-ban bezárták, ám 1990-ben ismét megnyitották, viszont még ugyanabban az évben végleg felszámolták a vandalizmus miatt. Azóta sem működik, manapság biztonsági emberek védik.

7. Pripjaty, Ukrajna

Pripjaty egy szellemváros Ukrajna északi részén. Valószínűleg, főleg az idősebb korosztálynak ismerős a város neve, mivel a település mellett állt a híres csernobili atomerőmű, amelynek egy része 1986. április 27-én megsemmisült. A katasztrófa után a kormány evakuálta a területet. A lakók semmilyen személyes tárgyat nem vihettek magukkal, emellett megígérték nekik, hogy még hazatérhetnek, amilyen hamar csak lehet. Ez persze nem történt meg, így Pripjaty teljesen kiürült. A város ma már relatíve biztonságos, így a kalandvágyók különböző túrákat tehetnek a településen.

6. SS America

A hajónak igen kalandos története van, 1941-ben kinevezték katonai hajónak, és átnevezték USS West Pointra. A háború után személyszállító lett. 1980-ban egy új tulajdonos börtönt akart belőle csinálni. 1994-ben a hajó egy viharban zátonyra futott a Kanári-szigeteki Fuerteventura közelében. A hajon lévő embereket helikopterrel kimenekítették, a hajót viszont ott hagyták a teljes pusztulásáig.

5. Discovery Island, Florida, Amerikai Egyesült Államok

Fotó: Sam Howzit, BestofWDW

A szigetet 1974-ben építették meg, a Walt Disney World tulajdonában állt. A látogatók előtt látványosságként volt megnyitva, ahol megcsodálhatták a környék élővilágát. A helyet 1999-ben végleg bezárták, azóta teljesen elhagyatottan áll.

4. Hotel del Salto, Bogota, Kolumbia

Fotó: ArturoAparicio, Pedro Felipe

A Hotel del Salto nevű szállodát a 90-es évek elején zárták be, legfőképpen azért, mert a környéken lévő elhúzódó felújítások miatt egyre kevésbé érdekelte a turistákat. Ugyanakkor, egyes pletykák szerint a hotelben számtalan öngyilkosság történt, emiatt pedig sokak szerint kísértetházzá vált.

3. Beelitz katonai kórház, Brandenburg, Németország

Fotó: qbanez, pommes.fritz123

Az első világháború alatt a német hadsereg használta a kórházat a katonái ápolására, ráadásul ez volt a legnagyobb ilyen intézményük. Az épület 1945 és 1995 között a Vörös Hadsereg fennhatósága alá került. A kórház egyik leghíresebb betege maga Adolf Hitler volt. A helyiek és a turisták szerint a hatalmas területen elfekvő intézményben számtalan paranormális dolog történt, és egy kísérteties atmoszféra veszi körül.

2. Miranda Kastély, Celles, Belgium

Ez a hatalmas, neogótikus kastély 1991-ben lett teljesen elhagyatott, mivel a fenntartása nagyon sokba került, befektetőket pedig nem találtak. Az épületet végül lebontották. A kastély azonban feltűnik a Hannibal című sorozatban, mivel forgatási helyszínként használták.

1. Charleroi-i erőmű, Belgium

Fotó: Stephane Gaudry

2006-ban a Greenpeace rengeteg kritikát fogalmazott meg az erőművel kapcsolatban, köztük azt is, hogy az ország széndioxid kibocsájtásának 10 százalékáért az erőmű a felelős. Nemsokkal ezután, 2007-ben bezárták, azóta elhagyatottan áll.

Forrás: Bright Side


[related-post post_id="4155039"]

[related-post post_id="4141449"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!