Nagyvilág

2019.01.05. 11:36

Öt lány égett benn egy lengyelországi szabadulószobában

Lengyelország - Mindannyian 15 évesek voltak, épp egyikük születésnapját ünnepelték Koszalin városában.

Lengyelország - Mindannyian 15 évesek voltak, épp egyikük születésnapját ünnepelték Koszalin városában.

Öt, szabadulószobában játszó tinilány vesztette életét pénteken a lengyelországi Koszalin városában, miután a helyiségben tűz ütött ki - írja a BBC. A 15 éves lányok egyikük születésnapját ünnepelték a szobában, amikor helyi idő szerint 17 órakor felcsaptak a lángok. A tűzben egy 25 éves férfi is súlyosan megsérült. A tűz keletkezésének oka egyelőre nem ismert.

Andrzej Duda lengyel elnök "megdöbbentő tragédiának" nevezte a balesetet. - Öt jókedvű lány, aki éppen csak belépett az életbe, most elszakadt az élettől. Isten óvja szüleit és szeretteiket - közölte Twitter-bejegyzésében.

Druzgocąca tragedia w Koszalinie. Pięć radosnych, wchodzących w życie Dziewcząt zostało z życia wyrwanych. Niech Pan Bóg ma swojej opiece Ich Rodziców i Najbliższych. RiP

— Andrzej Duda (@AndrzejDuda) ">2019. január 4.

Duda mellett Joachim Brudziński belügyminiszter is együttérzését fejezte ki, és utasította az állami tűzoltóság parancsnokát az ország többi szabadulószobájának átvizsgálására.

Forrás: BBC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!