Nagyvilág

2019.01.12. 11:25

Köszöntők után tárlatok nyílnak kultúránk napján

Berettyóújfalu - A testvérvárosok ismét együtt ünneplik a magyar kultúrát.

Berettyóújfalu - A testvérvárosok ismét együtt ünneplik a magyar kultúrát.

Berettyóújfalu 2001 óta Nagyváraddal közösen szervezi meg a rendezvényeket, 2016-ban pedig a két település testvérvárosai, Debrecen és Margitta is csatlakoztak a közös ünnepléshez. Berettyóújfaluban a hét programjaihoz kapcsolódva a fotózást kedvelőknek nyílik január 17-én, 17 órakor a Bihari Fotóklub kiállítása. A képek a belvárosi étterem galériájának falait díszítik majd.

Január 21-én több helyszínen zajlanak majd az események a városban. Az „Érzetek képe” című, Csathó Töhötöm képzőművész alkotásaiból álló kiállítást 15 órától Gavrucza Tibor, a Tibor Ernő Galéria vezetője nyitja meg a Mozi Galériában. 17 órától már a Nadányi Zoltán Művelődési Ház ad otthont az ünnepi rendezvényeknek. Somogyi Győző Kossuth-díjas grafikus, festő „Magyar királyok arcképcsarnoka” című kiállítását Győrfi Sándor Kossuth-díjas szobrászművész nyitja meg.

A sorozat fénypontja a magyar kultúra napi gála lesz a művelődési ház színháztermében. Köszöntőt mond Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere, illetve a város vendégei, Nagyvárad és Margitta képviselői. Berettyóújfaluban január 23-án a Bihar-kutatás-konferenciával zárulnak az ünnepi események.

- Kogyilláné H. Szófia -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!