Nagyvilág

2018.09.21. 12:57

Kompbaleset Tanzániában, sokan meghaltak

Tanzánia - Legalább 94 ember vesztette életét, miután felborult egy több száz utast szállító komp a tanzániai Viktória-tavon, csütörtökön, írja a BBC.

Tanzánia - Legalább 94 ember vesztette életét, miután felborult egy több száz utast szállító komp a tanzániai Viktória-tavon, csütörtökön, írja a BBC.

Cikkük szerint van rá esély, hogy több mint 200 ember fulladt a vízbe. A mentési munkálatokat az éjszakai órákban felfüggesztették, de pénteken folytatódott a keresés.

Az MV Nyerere nevű komp Bugorora felé tartott, amikor felborult nem messze az Ukara-sziget partjainál. A BBC cikke szerint a komp dokkolás közben borulhatott fel, amikor a fedélzeten lévő embertömeg az egyik oldalra áramlott.

11:22 Tanzania ferry disaster death toll doubles; at least 86 bodies found after the overcrowded vessel overturned close to shore on LakeVictoria. Poleni pic.twitter.com/LzcpIlrwem via ">@StanleySugut

— Ma3Route (@Ma3Route) ">2018. szeptember 21.

A helyi média jelentései szerint a komp hivatalos teherbírása 100 fő volt, de a hatóságok híradása alapján a járművön valójában több mint 400 utas tartózkodott, amikor megtörtént a baleset.

Tanzánia rendőrfőnöke, Sirro Mwanza - aki maga is a helyszínre utazott - pénteken arról számolt be, hogy a halálos áldozatok száma 94-re emelkedett. Eddig 37 túlélőt találtak.

A hírek szerint a tragédia napján Bugorora városában piacnapot tartottak, ezért volt nagy tömeg a kompon.

Forrás: BBC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!