Nagyvilág

2017.11.09. 18:45

Első útján karambolozott az önvezető minibusz

Las Vegas - Egy teherautósofőr volt a hibás, de az utasok szerint egy sima tolatással megelőzhető lett volna a baleset.

Las Vegas - Egy teherautósofőr volt a hibás, de az utasok szerint egy sima tolatással megelőzhető lett volna a baleset.

Kevesebb mint két óra elég volt ahhoz, hogy balesetet szenvedjen Las Vegas vadonatúj automata minibusza. Az első utat óriási médiafigyelem közepette kezdte meg a jármű a helyi innovációs körzetben, a bemutatóra több híresség is ellátogatott. Ezek fényében különösen kellemetlen, hogy a busz még két órája sem körözött, amikor összeütközött egy teherautóval. A koccanásban senki nem sérült meg.

Jenny Wong éppen a buszon ült, amikor megtörtént a karambol. - A busz nem volt képes arra, hogy hátratolasson, végig egy helyben állt - mondta a Guardiannek. Egy helyi rendőr szerint a teherautó sofőrje volt a hibás, úgy tolatott, ahogy nem lehetett volna.

A busz csak azt tette, amit tennie kellett, a szenzorok érzékelték a veszélyt, a jármű pedig megállt”

- ezt már a városvezetés írta közleményében. Sajnos a teherautó nem tette meg ugyanezt, nekikoccant a minibusz első lökhárítójának.

A karambol előtt emberek tucatjai sorakoztak, hogy mehessenek egy kört az első úton. Az ütközés a harmadik ilyen körön történt.

Forrás: The Guardian


[related-post post_id="3667798"]

[related-post post_id="3668906"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!