Nagyvilág

2017.03.20. 12:26

Szűretlen

<em>Nem könnyű a zsurnaliszták élete. Egy friss eset rá a bizonyíték, hogy a „firkász” még akkor sem lehet nyugodt, ha nem katonai sisakkal a fején pötyögi az aznap tapasztaltakat, s a bombáktól meg-megrezdülő talaj miatti elütéseken bosszankodik</em>. Horváth Borbála írása.

Nem könnyű a zsurnaliszták élete. Egy friss eset rá a bizonyíték, hogy a „firkász” még akkor sem lehet nyugodt, ha nem katonai sisakkal a fején pötyögi az aznap tapasztaltakat, s a bombáktól meg-megrezdülő talaj miatti elütéseken bosszankodik. Horváth Borbála írása.

Mondjuk szegény Kurt Eichenwald eleve „kereste a bajt”: oknyomozó riportokban kiemelkedőt tett az asztalra. Az 55 éves amerikai újságíró Pulitzer-díjat kapott ebben a kategóriában. Most azonban nem bevetés, információszerzés közben, hanem a számítógépe mellett ücsörögve érte „támadás”. Az lett a veszte, hogy őszinte volt – ez egyébként ma más szakmákban sem veszélytelen – és nem titkolta epilepsziáját. Egy 29 éves férfi, aki nem értett egyet a publicista Trump-kritikáival, úgy vélte, joga van „büntetni” ezért az újságírót. Villódzó fényekkel teli, epilepsziát okozó üzenetet küldött neki. Kurt a roham után napokig képtelen volt dolgozni, beszélni és nem tudta használni a bal kezét. A Twitteren – ahol eljuttatta az üzenetet – hamar megtalálták az elkövetőt, aki tíz év börtönbüntetést is kaphat. Fel nem fogom, hogy ha csak rágondolok egy tengerparti nyaralásra, már az összes számítástechnikai eszközöm összes online felületén ajánlatok ugranak fel, akkor egy ilyen célú videó hogyhogy kivédhetetlen?!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!