Nagyvilág

2017.02.07. 07:45

Borzasztó betegség, faember szindróma keseríti meg egy kislány életét

Banglades - A gyerek orrán, állán és fülén jelentek meg a kéregszerű szemölcsök. 

Banglades - A gyerek orrán, állán és fülén jelentek meg a kéregszerű szemölcsök. 

Egy tízéves kislányt nagyon ritka betegséggel, úgynevezett faember szindrómával kezelnek egy bangladesi kórházban. Sahana Khatun január végén került Dakka kórházába, miután furcsa kinövések jelentkeztek az arcán. Dr. Samantha Lal Sen, a kórház vezető plasztikai sebésze úgy fogalmazott, a gyerek állán, orrán és fülén jelentek meg a kéregszerű szemölcsök. Ahogy mondta, az örökletes betegség nagyon ritka, ezidáig csak néhány eset ismert a világból. Sahana testén nyolc évvel ezelőtt jelentek meg az első kinövések, azokat édesapja fedezte fel lánya arcán, azonban csak tavaly kezdtek faszerű szemölcsök terjedni a bőrén.

Sahana 6 éves volt, amikor elvesztette az édesanyját, azóta apjával él, aki munkásként dolgozik. A család anyagi helyzete meglehetősen rossz, ezért a kórház orvosai úgy döntöttek, hogy fedezik a kórházi költségeket, és hamarosan megoperálják a kislányt. A doktornő szerint a kislány állapota még nem annyira súlyos, ezért terveik szerint egy műtéttel sikerül eltávolítani az összes kinövést.

(CNN)


A 11 éves kisfiú, Rhys Williams egy ritka és borzalmas genetikai betegségben szenved: érintésre leesik a bőre. A szülei még csak meg sem ölelhetik anélkül, hogy ne kellene szörnyű fájdalmakat átélnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!