Nagyvilág

2017.01.16. 11:11

Íme a top 5 utazási desztináció 2017-ben

Az utazás kétségkívül olyan élmény, mely minden egyes alkalommal hozzátesz életünkhöz, személyiségünkhöz.

Az utazás kétségkívül olyan élmény, mely minden egyes alkalommal hozzátesz életünkhöz, személyiségünkhöz.

A még ismeretlen városok és országok felfedezésére 2017-ben is rengeteg lehetőség lesz, hiszen az utazási irodák már most izgalmas lehetőségekkel várják az érdeklődőket. Mindegy, hogy a nagyvárosok pezsgő életére vágynánk, vagy valamelyik egzotikus úti cél áll közel szívünkhöz, a programkínálat és a látnivalók között mindenki megtalálhatja az ideálisakat. Nézzük, melyek lesznek 2017-ben a leginkább keresett utazási desztinációk!

New York a nagyvárosok rajongóinak

New York városát senkinek sem kell bemutatni, hiszen a világhírű Times Square mellett a francia Frédéric-Auguste Bartholdi alkotta Szabadság-szobor, a Brooklyn híd vagy a Wall Street már annak szimbólumává váltak. A város kínálatából nem hiányozhat a Central Park sem, amely a maga 340 hektáros területével, tavaival, szökőkútjaival, játszótereivel New York legnagyobb zöld területe. A Központi Állatkert és a Metropolitan Művészeti Múzeum remek programok színterének bizonyul. Érdemes ellátogatni a kínai negyedbe is, ahol számos hagyományos kínai étterem közül válogathatunk, és kicsit úgy érezhetjük, mintha Kínában járnánk.

Amsterdam, a hangulatos holland város

Ha kontinensünkön maradnánk, akkor Amsterdam választásával biztosan nem lőhetünk mellé. Az Észak Velencéjének is nevezett város hajózható csatornarendszerrel rendelkezik, ami alapvetően határozza meg bájos, hangulatos jellegét. A Dam tér, a Van Gogh Múzeum és a Rijksmuseum megtekintése után érdemes betérni egy kávézóba, vagy felfedezni a Vörös lámpás negyed és az Erotika Múzeum izgalmait. Az egyedülálló építészeti stílus és a kizárólag Amsterdamra jellemző városkép minden évben, így várhatóan idén is sokakat vonzanak.

Fiatalos pezsgés Tel Avivban

Az izraeli utazás már tavaly is nagy népszerűségnek örvendett, s valószínűleg idén sem lesz ez másként. Tel Aviv pezsgő éjszakai élettel, fiatalos nyüzsgéssel és sok-sok kulturális programmal várja az érdeklődőket. Az építészeti nevezetességeken túl mindenképpen szót érdemelnek felvonulásai, zenés fesztiváljai. Az év minden időszakában talál programot az a turista, aki mellette teszi le a voksot. Nyaranta pazar tengerparti szakaszokkal kínálja a fürdőzés lehetőségét, de a városnéző séta is páratlan élmény az árnyékos parkok és a felhőkarcolók között.

Hanoi varázslatos világa

Páratlan építészeti remekművekkel, modern felhőkarcolókkal, gondozott parkokkal és árnyékos sétálóutcákkal várja a turistákat Vietnámban Hanoi. A színes pagodák, a gazdag természeti értékek és a bambuszból épült házak egzotikus világa mindenkit magával ragad, aki egyszer már megfordult Hanoi térségében. A látnivalók közül nem maradhat ki az Irodalom temploma, a Van Mieu és persze a One Pillar Pagoda sem.

Sydney, az ausztrál csoda

Az Ausztrália kulturális központjaként számon tartott Sydney ugyan rohamosan fejlődik, de még mindig rengeteg zöld övezettel rendelkezik. A strandok, folyók és nemzeti parkok által övezett városban a Hyde Park és a Kínai Kert mellett a Bondi Beach is igen kedvelt a természet megszállottjainak körében. A Sydney jelképének számító Operaház és a Sydney Harbour Bridge mellett a város múzeumai is szót érdemelnek, sőt, az egy hónapon keresztül tartó művészeti fesztivál is sokakat vonz évről-évre.

Ha tehát utazni szeretnénk, akkor 2017-ben is számos izgalmas úti cél közül válogathatunk. A világ legnépszerűbb desztinációi folyamatosan bővülő idegenforgalmi kínálattal igyekeznek eleget tenni a turisták igényeinek. Amennyiben időnk és pénztárcánk engedi, érdemes minél több új helyre eljutni az idei évben is, hiszen az utazás semmihez sem fogható élményekkel tesz gazdagabbá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!