Nagyvilág

2016.11.09. 16:02

Madrid sokszínűsége télen is megmutatkozik

Spanyolország méltán tartozik a legnépszerűbb európai úti célok közé.

Spanyolország méltán tartozik a legnépszerűbb európai úti célok közé.

Lenyűgöző tájai, páratlan szépségű városai, remek gasztronómiája és művészeti jellegű látnivalói az év minden hónapjában jelentős vonzerőnek számítanak. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre többen kelnek útra a téli hónapokban is, és fedezik fel legszebb nevezetességeit egy hosszú hétvége alatt. A főváros, Madrid, az építészeti műremekeiről híres Barcelonát is megelőzi látogatottság terén. Lássuk, miért választják minden évben olyan sokan a spanyol fővárost!

Atocha pályaudvar különleges váróteremmel

Mindegy, hogy a tömegközlekedés mellett szeretnénk dönteni, vagy a városnéző séta során ejtjük útba a buszpályaudvart, a méretes és kétségkívül látványos váróteremre mindenképpen érdemes időt szakítani. Az utazóközönség trópusi növényekkel, csobogókkal, szobrokkal és sétányokkal teli üvegházban várakozhat az utazás megkezdése előtt.

Madridi Nemzeti Múzeum a festészet szerelmeseinek

A festészet és a művészetek iránt rajongók számára kihagyhatatlan a Prado. Az állandó kiállítások keretein belül 2300 képben gyönyörködhetnek a látogatók, akik mind a 120 termet végigjárhatják. Érdekesség, hogy esténként a meghatározott időpontokban díjtalan a belépés a komplexumba.

Az eklektikus Városháza

Madrid egyik leghíresebb látnivalója az eklektikus stílusban 1904-ben épült Városháza. A város híres terén épült nevezetesség leginkább egy hófehér esküvői tortára emlékeztet, és esti kivilágításban is feltétlen tekintsük meg, hiszen lélegzetelállító látványt nyújt.

Real Madrid Stadion 85 ezer férőhellyel

Egyetlen sportrajongónak sem kell bemutatni a Real Madrid Stadiont, amely szinte a futballszerelmesek zarándokhelyének számít. A stadion 1947 óta áll a városban, és 85 ezer fő szurkolhat itt egyszerre kedvenceinek. A nevezetesség felkeresése során lehetőség nyílik az öltözők, a játékos kijáró, vagy a nézőtér legmagasabb pontjának megtekintésére is, de a kispadról is megcsodálható a monumentális stadion.

Aranylemezek a Metropolis Irodaházon

Madrid leghíresebb bevásárló utcája a Gran Ria, ahol egy különleges épület is megtekinthető, mégpedig az 1907 és 1911 között épült Metropolis Irodaház. Egyedisége abban rejlik, hogy tornyát 30 ezer egyenként 24 karátos lemez díszíti. Az aranyozás miatt éjszaka, kivilágítva is érdemes megtekinteni.

Vertikális kert 25 méter magasan

Napjainkban modern ingatlanok belsejében is találkozni azzal a megoldással, ami Madridban egy 25 méter magas épület külső falán csodálható meg. Az úgynevezett függőleges kert Patrick Blanc botanikus nevéhez köthető, aki egy szintetikus anyag, víz és napfény együttes alkalmazásával álmodta meg a nem mindennapi megoldást. A fűszernövényektől a törpefenyőkig számos növényfajtában gyönyörködhetnek az arra járók.

Debod templom: egyiptomi kincs Spanyolországban

Származását és megjelenését illetően is különlegesnek számít a Parque de la Montana nevő parkban megtalálható egyiptomi templom. A látnivaló úgy került Madridba, hogy egykor Egyiptomban egy duzzasztógát építése miatt veszélybe került számos ottani nevezetesség. A spanyol kormány segítségéért köszönetképp adták az egyiptomiak a templomot. A hieroglifákkal díszített falak éjszakai fényben különösen misztikusan hatnak.

Plaza de Toros de Las Ventas

1931-ben nyitotta meg kapuit a világ legnagyobb arénája, ahol bika és ember csap össze minden vasárnap. A 25 ezer fő befogadására képes aréna méltán nevezhető a főváros leghíresebb látnivalójának.

Mivel Madrid az év minden időszakában nagy népszerűségnek örvend, ezért utazást tervezve érdemes minél korábban szállást foglalni. Az olcsó szállások Madridban is szép számmal várják a turistákat, de a luxusszállodák szerelmesei is megtalálják a számukra ideális megoldást. A spanyol főváros akár több hétre elegendő programot kínál, ezért ha időnk engedi, célszerű minél több napot eltölteni a városban.

A cikk a HotelsCombined támogatásával jött létre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!