Nagyvilág

2016.11.26. 15:10

A történet, amely igazolja, a karma senkit nem kerül el

Az idős asszony, a rajta segítő fiatalember és a pincérnő élete összekapcsolódik, viszont úgy, hogy nem is tudnak róla. 

Az idős asszony, a rajta segítő fiatalember és a pincérnő élete összekapcsolódik, viszont úgy, hogy nem is tudnak róla. Amikor az idős hölgy autójának kitört a kereke, fogalma sem volt, hogyan fog hazajutni. Az országúton haladt egy fiatalember, aki meglátta a bajba jutott autót az út mellett. Felfigyelt az idős asszonyra, aki járműben ült riadt tekintettel. Eldöntötte, hogy megáll és segít neki.

A nő megijedt amikor látta, hogy a férfi figyeli őt. Mit akarhat? Tényleg segíteni akar? Mivel tudta, hogy nincs más választása, odaadta a kulcsot az idegennek, hogy kicserélje a kereket. Ezt követően minden gyorsan megváltozott.

A nő hálás volt a férfinak és felajánlotta, hogy kifizeti az elvégzett munkát. Viszont a fiatalember nem akarta elfogadni a pénzt, amit a segítségnyújtásért kapott volna. Ehelyett ezt mondta: "Csak gondolj rám, amikor azt látod, hogy valakinek segítségre van szüksége. Emlékezz Brian Andersonra és a jótettet fizesd meg egy másik jótettel." Ezzel a férfi eltűnt.

Az idős nő a történtek hatása alatt érezte magát és kábultan nézett maga elé. Visszaült az autójába és elindult. Esett az eső. Nem sokkal később megállt egy kávézónál. Találkozott egy kedves, mosolygós pincérnővel, aki felajánlott neki egy törölközőt, hogy megtörölhesse az esőtől vizes haját. Ez volt az a pillanat, amikor az idős asszony észrevette, hogy a pincérnő gyermeket vár. Ő bizonyára nagyon fáradt volt, mégis nagyon kedves.

Az asszony rendelt egy pohár limonádét és gyorsan megitta. Eszébe jutottak Brian Anderson szavai. Letett száz dollárt az asztalra a frissítőért, majd nem várta meg a visszajárót, hanem sietve távozott és elhajtott a kocsijával.

A pincérnő ezután meglátta a nő üzenetét a papír törölközőn:"Egy kedves ember segített nekem az úton, most én segítek neked." A törölközőbe csomagolva volt további 400 dollár.

A pincérnő szédült. A gyermekét a következő hónapra várta, abba kellett hagynia a munkát és tudta, nehéz hetek következnek. Néhány óra múlva hazatért. Ágyba bújt és arra gondolt, hogy milyen szerencsés. Odahajolt a férjéhez, megcsókolta és ezt mondta: "Szeretlek, Brian Anderson."


USA - A pedagógus azt szerette volna, hogy a gyerekek higgyenek önmagukban. Elérte a célját, a hatása pedig nem múlt el az évek alatt.

 

Nem minden esetben az a megoldás, amit annak gondolunk. Viszont előfordul, hogy mindez csak utólag derül ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!