A történet amely bebizonyítja, pénz helyett önbizalomra van szüksége

Akt.:
A történet amely bebizonyítja, pénz helyett önbizalomra van szüksége
© Forrás: www.zenmindbodylife.com
Nem minden esetben az a megoldás, amit annak gondolunk. Viszont előfordul, hogy mindez csak utólag derül ki.

Egyszer egy üzletember kétségek között gyötrődött és sehogy nem látta a kiutat a helyzetéből. Elment a parkba, hogy elfelejtse a gondjait, de nem tudta. A fejét a kezei közé temette és azon gondolkodott, hogyan menthetné meg az üzletét a csődtől. Hirtelen egy öregember jelent meg előtte. “Látom, hogy valami problémád van” – mondta. “Nem akarod megosztani velem?”

Az üzletember elkezdett beszélni a problémáiról, arról, hogy nincs pénze a bank pedig elutasította a hitelkérelmét, ami segítette volna a cégét. Az öregember úgy hallgatta végig, hogy nem szólt közbe, utána azt mondta: “Úgy vélem, tudok neked segíteni.”

Megkérdezte az üzletember nevét, kitöltött egy csekket, majd azt a meglepett férfi kezébe nyomta. “Tedd el a pénzt. Pontosan egy év múlva ugyanitt találkozunk és visszaadod nekem.”A férfinak nem maradt ideje erre semmit sem válaszolni, az idős ember pedig eltűnt a tömegben.

Az üzletember megnézte a csekket. Az összeget megjelölő helyen 500 ezer dollár szerepelt, alatta pedig a kiállító neve: “John D. Rockefeller.” John D. Rockefeller. A világ egyik leggazdagabb embere!

Rockefeller At Work

“Minden gondomat azonnal meg tudom oldani!”- gondolta. A férfi ezután mégis úgy döntött, hogy a csekket beteszi a széfjébe. Mindez erőt adott neki ahhoz, hogy egyedül, kemény munkával próbálja megmenteni az üzletét.

Újult erővel folytatta a munkát és sikerült kilábalnia a bajból és még nagy üzleteket is képes volt lebonyolítani. Néhány hónapon belül minden kétsége elmúlt és újra tudott pénzt keresni. Egy évvel később visszatért a parkba, a csekkel együtt.

A megbeszélt időpontban az öregember megjelent. Az üzletember készen állt arra, hogy visszaadja neki a csekket és beszámoljon a sikereiről amikor egy ápolónő szaladt az idős ember felé és megragadta.

“Örülök, hogy végre el tudtam kapni!” – kiáltotta. “Remélem, hogy nem zavarta meg. Gyakran eltűnik otthonról és azt mondja az embereknek, hogy ő John D. Rockefeller.”

Az üzletember döbbenten állt. Az előző évben végig úgy dolgozott és bonyolította az üzleti ügyeit, hogy ha szüksége van rá, bármikor hozzányúlhat a félmillió dollárhoz.

Akkor rádöbbent, nem a pénz volt az – legyen az akár igazi, akár nem – ami megváltoztatta az életét. Az önbizalom adott neki erőt ahhoz, hogy erős legyen és elérje azt, amit akar.

(Brightside)


Bikinis fotót posztolt magáról egy nő, aki elvesztette a végtagjait, hogy önbizalmat adjon másoknak

A fiatal nő szerint mindannyian tökéletlenek vagyunk, de éppen ez tesz mindannyiunkat gyönyörűvé.
hirdetés